Belofte ‘Voldoende draagvlak’

Belofte 'Voldoende draagvlak'

In 2023 beslist u, inwoner, ondernemer of bestuurslid van een maatschappelijke organisatie in Stad (met een aardgasaansluiting) of u vanaf 2025 de overstap naar aardgasvrij wil maken. U kunt kiezen voor een gezamenlijke overstap naar groene waterstof of een eigen aardgasvrije oplossing. Als 70% instemt, en aan alle andere beloften wordt voldaan zoals Veilig, Het kan en Betaalbaar gaat het plan door.

Belofte 'Voldoende draagvlak'

Na de gratis schouw weet u wat het voor u betekent

Om goed te weten wat een overstap voor u persoonlijk betekent bieden we een gratis schouw van de woning aan. Tijdens een schouw komt er iemand bij u langs die kijkt wat er moet gebeuren in het huis om over te kunnen stappen op groene waterstof. Ook krijgt u informatie over de subsidies voor elektrisch koken en elektrisch verwarmen. Na de schouw ontvangt u een schouwrapport met een indicatie van de kosten. Met dit rapport krijgt u via de gemeente de kosten vergoed. 

Informeren via website, social media, huis-aan-huis kranten, flyers en specials en door in gesprek te gaan


Om een goede keuze te kunnen maken proberen we u ook zo goed mogelijk te informeren via deze website, social media kanalen, flyers, folders en specials aan huis en door persoonlijk contact. U kunt hiervoor contact opnemen met Bobby Groenewoud  van het projectteam Stad Aardgasvrij via 06 – 154 86 478 of stadaardgasvrij@gmail.com. Ook kunt u iedere woensdag tussen 13.00 en 18.00 uur binnenlopen bij het Inspiratiehuis aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ’t Haringvliet.