Informatie voor huurders

Informatie voor huurders

Iedereen in Stad met een aardgasaansluiting mag meebeslissen. Bent u huurder bij Oost West Wonen en heeft u een gasaansluiting? Dan geldt het project ook voor u! De kosten die gemaakt worden voor de overstap op waterstof, worden voor u vergoed. 
Als er voldoende draagvlak is en het project doorgaat, krijgt u gratis een nieuwe waterstof cv-ketel, een subsidie voor de overstap naar elektrisch koken en een gratis aangepaste meterkast. Ook is de waterstofprijs voor 15 jaar vastgesteld. Iedereen in Stad aan ’t Haringvliet die kiest voor waterstof betaalt nooit meer dan een vergelijkbare aardgasprijs van €0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW. Als de aardgasprijs onder de € 0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW daalt, wordt tijdens de periode dat die prijs lager is een lagere prijs voor waterstof gerekend.

Huurders Oost West Wonen

Schouwen van huurwoningen

Iedereen in Stad aan ’t Haringvliet met een aardgasaansluiting kan zich aanmelden voor een gratis schouw. Tijdens een schouw komen er twee schouwers van Oost West Wonen bij u langs om te kijken wat er moet gebeuren in uw huis om over te kunnen stappen op groene waterstof. Ook krijgt u informatie over de beschikbare subsidies voor elektrisch koken en kijken we met u welke aanpassingen er nodig zijn om uw keuken geschikt te maken voor een elektrische kookplaat. Omdat Oost West Wonen het belangrijk vindt om alle huurders goed te informeren en liefst 100% van de woningen wil schouwen, benadert de corporatie huurders persoonlijk om een afspraak in te plannen. Uiteraard mag u ook zelf een afspraak inplannen door te bellen naar 06 – 154 86 478 of via www.stadaardgasvrij.nl/aanmelden-schouwen.

Hilde Herrewijnen – schouwer

Hilde Herrewijnen

Ik ben Hilde Herrewijnen, 25 jaar, woonachtig in Dirksland en sinds maart 2022 werkzaam als consulent Duurzaamheid en Wonen bij Oost West Wonen. Als partner van het project zal ik vanuit Oost West Wonen de komende tijd schouwen bij de huurders van Stad aan ‘t Haringvliet. Tijdens de schouw ga ik ook graag met u in gesprek over het project.

Paulus Looij – schouwer

Paulus Looij

Ik ben Paulus Looij, 33 jaar en woonachtig in Dirksland. Met mijn kennis en ervaring zal ik mij als interim projectcoördinator gaan inzetten, voor met name de huurwoningen van Oost West Wonen. In samenwerking met Hilde gaan we het proces opzetten om de huurders zo goed mogelijk van informatie te voorzien, zodat u tijdens de draagvlakmeting een weloverwogen keuze kan maken.

Woningcorporatie Oost West Wonen belangrijke partner van Stad Aardgasvrij

Niet alleen woningeigenaren en ondernemers, maar ook huurders hebben een stem in het project Stad Aardgasvrij. Als woningcorporatie op Goeree-Overflakkee is Oost West Wonen een belangrijke partner in het project om ervoor te zorgen dat huurders goed worden geïnformeerd en op basis van de juiste informatie naar de stembus kunnen. Wat is er in de huurwoningen nodig om de overstap te maken naar Aardgasvrij? Welke subsidies zijn er voor huurders beschikbaar? En wat betekent de overstap op waterstof concreet voor inwoners met een sociale huurwoning? Allemaal vragen waar we in dit project samen met woningcorporatie Oost West Wonen een antwoord op vinden.

Oost West Wonen
Draagvlakmeting

Stemt u ook vóór een Stad Aardgasvrij?

De draagvlakmeting in Stad aan ’t Haringvliet vindt dit jaar van 3 juni tot en met 30 juni plaats. Alleen als meer dan 70% voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet in 2025 stemt en aan alle beloften wordt voldaan, gaat het project door. Wie niet naar de stembus komt, stemt automatisch nee. Het is dus belangrijk dat ook u als huurder uw stem uitbrengt. 

>> Lees hier meer over de draagvlakmeting.