Draagvlakmeting in beeld

Een klein dorp met grote ambities – de draagvlakmeting in beeld

De ontlading was groot op vrijdag 30 juni om 20.00 uur. Van de Stadtenaren met een aardgasaansluiting stemde 77,6% voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025. Wat is er voorafgegaan aan deze draagvlakmeting voor een collectieve overstap van aardgas naar waterstof of een eigen aardgasvrije oplossing? We willen graag terugblikken op de afgelopen periode.

Uitslag draagvlakmeting vrijdag 30 juni

Vrijdagavond 30 juni om 20:00 uur werd de voorlopige uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij bekendgemaakt. 77,6% van de Stadtenaren met een aardgasaansluiting stemde voor. Dat betekent dat er voldoende draagvlak is voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025 en daarmee de collectieve overstap naar groene waterstof of een eigen aardgasvrije oplossing. 6,4% stemde tegen en 15,2% stemde niet. Niet stemmen telde als een nee-stem. De uitkomst betekent dat het project verder gaat met de uitwerking van het plan.

In aanloop naar de draagvlakmeting

In de aanloop naar de draagvlakmeting heeft het projectteam iedereen in Stad aan 't Haringvliet op diverse manieren van informatie voorzien.

Informatiemarkt zaterdag 10 juni 2023

Zaterdag 10 juni organiseerden de initiatiefnemers een Open Dag Stad Aardgasvrij speciaal voor hun mede-inwoners in ’t Trefpunt.

Lochem 13 mei

Op 13 mei brachten we met enkele inwoners van Stad een bezoek het waterstofproject Lochem.

Koffiemoment 9 mei

9 mei Koffiemoment in ‘t Trefpunt voor huurders van Oost West Wonen.

Inspiratiedag Stad Aardgasvrij 6 mei

6 mei Inspiratiedag Stad Aardgasvrij met geursessies, kookdemonstraties en informatie.

Informatieavonden

Regelmatig worden informatiebijeenkomsten georganiseerd in ‘t Trefpunt. Tot nu toe waren dat er vijf. Waarvan twee online en één speciaal voor senioren met uitleg over elektrisch koken.

Schouwen van de woningen met een aardgasaansluiting

De schouwers gaan bij de inwoners thuis langs om te kijken wat er moet gebeuren in de woning om over te kunnen stappen van aardgas op groene waterstof.

Partners

Er is een deskundig projectteam dat bestaat uit specialisten van de gemeente Goeree-Overflakkee; Stedin, Woningcorporatie Oost West Wonen, Greenpoint Group, Provincie Zuid-Holland, het Energieloket Goeree-Overflakkee, Gasunie, H2GO en Essent