Eerste stemdag Stad Aardgasvrij: 10,3% opkomst

Op zaterdag 3 juni om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Opening stembureau draagvlakmeting Stad Aardgasvrij
Een van de eerste stemmen
Koffie met wat lekkers tijdens de eerste stemdag.

Betrokkenheid is belangrijk

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn en Stella Braber, Stadtenaar en één van de initiatiefnemers, openden om acht uur ’s ochtends het stembureau. Jaap Willem vertelt: “De komende tijd wordt een spannende periode. Voldoende draagvlak is cruciaal. Het gaat erom dat Stadtenaren komen stemmen, want we willen oprecht weten hoe mensen denken over dit project.” Stella vult aan: “Het is een inwonersinitiatief, ontstaan vanuit een groep inwoners. We doen dit voor onze dorpsgenoten. Wij willen graag dat iedereen bij deze keuze betrokken is en daarom roepen we iedereen op: kom tijdens de draagvlakmeting stemmen!”

 

Stemmen kan tot en met 30 juni

Omdat de initiatiefnemers en het projectteam willen dat iedereen met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet een stem kan uitbrengen, kunnen zij nog de hele maand op verschillende plekken stemmen.

Iedere woensdag van 13.00 – 20.00 uur, vrijdag van 13.00 – 18.00 uur en zaterdag van 8.00 – 20.00 uur is het stembureau geopend. Ook is stemmen vanuit huis mogelijk. Dit gebeurt op afspraak. Tot slot rijdt de GO-bus de laatste twee weken in het dorp rond als mobiel stemlokaal.

 

Waarover stemmen Stadtenaren?

We willen weten of er genoeg steun is voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025. Dit is vastgelegd in de belofte Voldoende draagvlak. Als minstens 70% voor stemt en aan alle andere beloften is voldaan, kunnen Stadtenaren kiezen voor de collectieve overstap naar groene waterstof of een eigen elektrische oplossing. Lees meer: www.stadaardgasvrij.nl.

Ander nieuws

Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij niet meer op afspraak te bezoeken

Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat in Stad aan ’t Haringvliet is vanaf juli weer beschikbaar voor verhuur. De afgelopen 2 jaar konden inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hier terecht met vragen over het project Stad Aardgasvrij. Twee maanden lang werd het huis daadwerkelijk verwarmd met waterstof. Daarna was het een

Lees verder »

Stad Aardgasvrij wil stap zetten in energietransitie

Het grootste waterstofproject van Nederland wil de volgende stap zetten in de energietransitie. Wordt de hele dorpskern van Stad aan ’t Haringvliet binnen enkele jaren aardgasvrij? Deze vraag houdt het projectteam en de Stadtenaren al enige tijd bezig. Onder de inwoners is er voldoende draagvlak om de daadwerkelijke overstap naar groene waterstof of een eigen

Lees verder »

Een kijkje in de keuken bij WaterstofWijk Wagenborgen

Naast Stad Aardgasvrij zijn er meer proefprojecten in Nederland met waterstof in de gebouwde omgeving. Eén van deze projecten is WaterstofWijk Wagenborgen waarbij Essent, net zoals bij Stad, ook projectpartner is. Hier zijn bestaande woningen aangesloten op een waterstofnetwerk. In dit artikel gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee demonstratieprojecten.

Lees verder »

Terugblik informatieavonden Stad Aardgasvrij in het Trefpunt en online

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij Maandag 29 april en maandag 6 mei gingen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet in gesprek over de voortgang van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavonden in het Trefpunt en online. Waarom het spannend wordt voor het project werd uitgebreid toegelicht door de projectteamleden. Voor de

Lees verder »

Ontwikkelingen belofte Betaalbaar

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij De overstap naar waterstof moet voor u als inwoner van Stad aan ’t Haringvliet betaalbaar zijn. Dit is één van de acht beloften waar het project aan moet voldoen, waarna Stad collectief over kan stappen op groene waterstof of een individuele all electric oplossing. Om aan de

Lees verder »

ONLINE informatieavond maandag 6 mei

Komt maandag 29 april u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 6 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »