Eerste stemdag Stad Aardgasvrij: 10,3% opkomst

Op zaterdag 3 juni om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Opening stembureau draagvlakmeting Stad Aardgasvrij
Een van de eerste stemmen
Koffie met wat lekkers tijdens de eerste stemdag.

Betrokkenheid is belangrijk

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn en Stella Braber, Stadtenaar en één van de initiatiefnemers, openden om acht uur ’s ochtends het stembureau. Jaap Willem vertelt: “De komende tijd wordt een spannende periode. Voldoende draagvlak is cruciaal. Het gaat erom dat Stadtenaren komen stemmen, want we willen oprecht weten hoe mensen denken over dit project.” Stella vult aan: “Het is een inwonersinitiatief, ontstaan vanuit een groep inwoners. We doen dit voor onze dorpsgenoten. Wij willen graag dat iedereen bij deze keuze betrokken is en daarom roepen we iedereen op: kom tijdens de draagvlakmeting stemmen!”

 

Stemmen kan tot en met 30 juni

Omdat de initiatiefnemers en het projectteam willen dat iedereen met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet een stem kan uitbrengen, kunnen zij nog de hele maand op verschillende plekken stemmen.

Iedere woensdag van 13.00 – 20.00 uur, vrijdag van 13.00 – 18.00 uur en zaterdag van 8.00 – 20.00 uur is het stembureau geopend. Ook is stemmen vanuit huis mogelijk. Dit gebeurt op afspraak. Tot slot rijdt de GO-bus de laatste twee weken in het dorp rond als mobiel stemlokaal.

 

Waarover stemmen Stadtenaren?

We willen weten of er genoeg steun is voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025. Dit is vastgelegd in de belofte Voldoende draagvlak. Als minstens 70% voor stemt en aan alle andere beloften is voldaan, kunnen Stadtenaren kiezen voor de collectieve overstap naar groene waterstof of een eigen elektrische oplossing. Lees meer: www.stadaardgasvrij.nl.

Ander nieuws

ONLINE informatieavond maandag 18 maart

Komt maandag 4 maart u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 18 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »

Uitnodiging informatieavonden 4 maart en 18 maart

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.
   Online informatieavond 18 maart Komt maandag

Lees verder »

We werken aan de beloften Betaalbaar en Het mag

Het projectteam werkt hard om de acht beloften van Stad Aardgasvrij waar te maken. Met name Betaalbaar en Het mag krijgen op dit moment veel aandacht. Om u als inwoner zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de stand van zaken werken we met stoplichten. Een belofte staat op groen als deze uitgewerkt

Lees verder »

Informatieavond Stad Aardgasvrij 4 maart in ’t Trefpunt

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.

Lees verder »

Gemeenteraad stemt in met uitslag draagvlakmeting

Donderdagavond 14 december stemde de gemeenteraad Goeree-Overflakkee in met de uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij. Met dit besluit is de draagvlakmeting nu helemaal afgerond. Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau op 23 oktober werden een aantal bezwaren ingediend door inwoners uit Stad. Deze bezwaren werden samen met het proces-verbaal waarin de uitslag

Lees verder »

Vervangen cv-ketel

Als alle beloften waargemaakt kunnen worden, gaat het project door. Dit betekent dat het aardgasnetwerk wordt gebruikt voor het leveren van waterstof bij alle woningen in Stad. Om de woning te verwarmen is dan een nieuwe waterstof cv-ketel nodig. Als de overstap doorgaat, wordt u tijdig op de hoogte gebracht van het vervangen van uw

Lees verder »