Stad Aardgasvrij tussentijdse opkomst draagvlakmeting: 10,3% – week 23

In gesprek tijdens Inspiratiedag Stad Aardgasvrij

Zaterdag 6 mei waren alle Stadtenaren welkom in het Inspiratiehuis aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ‘t Haringvliet. De hele dag stonden de deuren van de woning open voor geïnteresseerden. Een professionele kok demonstreerde hoe je lekkere gerechten kan maken op een inductiekookplaat. Er was ruimte voor gesprek over het project Stad Aardgasvrij onder het genot van een lekker bakje lokaal gemaakte koffie en ijs. De inwoners kregen advies over verschillende kookplaten en geschikte pannen, en konden zelf ervaren hoe waterstof straks gaat ruiken. 

Inspiratiedag Stad Aardgasvrij

Informatie en vragen stellen

Deze dag was een volgende stap in de uitgebreide voorlichting over een mogelijke overstap van aardgas naar groene waterstof of een eigen elektrische oplossing in Stad aan ‘t Haringvliet. Bezoekers konden hun vragen stellen en zorgen delen. Want het is best een grote stap, als heel dorp gezamenlijk van het aardgas af gaan. Daarom krijgen inwoners en ondernemers volop de gelegenheid om informatie over het project te krijgen en vragen te stellen. Dit doet het projectteam door informatieavonden, koffiemomenten en een dag zoals deze te organiseren. Daarnaast ontvangen Stadtenaren ook een maandelijkse nieuwskrant via de post en een digitale nieuwsbrief via de mail. Alle informatie is terug te lezen in de onlangs verschenen brochure Stad Aardgasvrij die bij iedereen persoonlijk in Stad is bezorgd. 

Ruiken, koken en proeven


Bezoekers konden zich tijdens de Inspiratiedag oriënteren op de overstap van koken op gas naar koken op een inductiekookplaat. Tijdens de kookdemonstraties kregen zij advies over de meest geschikte pannen voor inductiekoken, de verschillende kookplaten die te koop zijn en het onderhoud hiervan. Niet alleen werd er gekookt, maar ook geproefd!

Zowel aan aardgas als aan waterstof wordt een geurtje toegevoegd om mensen te alarmeren als het gas ontsnapt in de woning. Stedin verzorgde deze dag geursessies. Zij doen op dit moment onderzoek naar welke geur het beste toegevoegd kan worden aan waterstof. De inwoners konden de verschillende geurtjes ruiken en gaven hun mening hierover. 

Informatieavond 15 mei in ‘t Trefpunt

Op maandag 15 mei staat de volgende informatieavond gepland in ’t Trefpunt van 19.30 tot 22.00 uur. Inwoners en ondernemers worden op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van het project en kunnen vragen stellen.

 

Voor de inwoners die 15 mei niet kunnen, is er op dinsdag 23 mei van 20.00 tot 21.00 uur een onlinebijeenkomst met dezelfde onderwerpen.Aanmelden kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com.

Voor de informatieavond van 15 mei is aanmelden niet verplicht. 
Voor de online informatieavond van 23 mei wel. Na aanmelding ontvangt u een deelnamelink.

Inspiratiedag Stad Aardgasvrij
Inspiratiedag Stad Aardgasvrij
Inspiratiedag Stad Aardgasvrij

Ander nieuws

Bekijk Stad Aardgasvrij NIEUWS editie mei online

Eind mei is de derde editie van Stad Aardgasvrij NIEUWS op de deurmat van alle Stadtenaren gevallen.
 Met deze nieuwskrant worden inwoners op de hoogte gebracht van het laatste nieuws over het project en uitgebreide informatie over de draagvlakmeting. 
Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in de online editie.

Lees verder »

Eerste stemdag Stad Aardgasvrij: 10,3% opkomst

Op zaterdag 3 juni om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Lees verder »

Inwoners organiseren Open Dag Stad Aardgasvrij op 10 juni

Zaterdag 10 juni organiseert de groep inwoners die ooit het idee is gestart, speciaal voor hun mede-inwoners een Open Dag Stad Aardgasvrij in ’t Trefpunt aan de Oranjelaan 14 in Stad aan ’t Haringvliet.   Op de informatiemarkt kan iedereen van 12.00 tot 17.00 uur in gesprek met de projectpartners zoals energieleverancier Essent, netbeheerder Stedin,

Lees verder »

Waardevol bezoek waterstofproject Lochem

Hoe is de overstap van aardgas naar waterstof gegaan? Was er veel overlast? Hoe bevalt het koken op inductie? Is het warm in huis? Dit zijn maar enkele van de vele vragen die de inwoners uit Stad stelden aan de inwoners uit Lochem, van wie hun woning vanaf december verwarmd wordt met waterstof. Twee eigenaren

Lees verder »

Oost West Wonen roept huurders op te gaan stemmen in juni!

Niet alleen woningeigenaren en ondernemers stemmen in juni mee over Stad Aardgasvrij. Ook huurders van Oost West Wonen beslissen mee over het wel of niet aardgasvrij worden van hun dorp Stad aan ’t Haringvliet door over te stappen van aardgas naar groene waterstof. In deze video roept directeur Marleen van der Kamp alle huurders op

Lees verder »

Draagvlakmeting uitgebreid toegelicht tijdens informatieavond 15 mei

Maandag 15 mei werden de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavond in ’t Trefpunt. Omdat de draagvlakmeting steeds dichterbij komt, werd hier uitgebreid aandacht aan besteed. Inwoners stelden vragen en gaven hun mening. Ook gingen ze na afloop in

Lees verder »

Agenda

Archief