Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij

Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij

In juli 2021 heeft woningcorporatie Oost West Wonen een woning ter beschikking gesteld aan Stad Aardgasvrij in Stad aan ’t Haringvliet. In het huis aan de  J. van Halfwassenaerstraat 11 kunnen inwoners en andere geïnteresseerden langs komen om vragen te stellen, hun zorgen te uiten of een schouw aanvragen.

 

Verwarmen met groene waterstof

Het Inspiratiehuis is in de maanden maart en april van 2022 verwarmd met waterstof. Deze proefperiode is inmiddels voorbij, maar nog steeds is in de woning te zien hoe waterstof wordt omgezet voor gebruik in de woning. Inwoners van Stad krijgen hierdoor een goed beeld van wat er precies verandert in hun woning als zij overstappen naar groene waterstof. Het twee maanden lang verwarmen met waterstof heeft laten zien dat het kan! Dit is een van de acht beloften van Stad Aardgasvrij.

 

Waterstof cv-ketels en leidingwerk te zien in Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij

Momenteel hangen er nog steeds vier waterstofketels in het Inspiratiehuis. Ze zijn niet in gebruik, maar tijdens de proefperiode zijn ze wel uitgebreid getest. Ook kunnen de inwoners in het huis zien dat het leidingwerk in de woning niet veel verschilt met dat van een aardgas cv-ketel.

 

Energie besparen

Naast dat je in het informatiehuis alles te weten kan komen over de overstap naar groene waterstof is er ook ook informatie te vinden over energie besparen. U kunt er isolatiematerialen bekijken of advies krijgen over kleine energiebesparende maatregelen. Daarnaast is er een warmtepomp en een hybride warmtepomp te bekijken. Dit kan interessant zijn voor woningeigenaren van huizen die geschikt zijn voor een individuele aardgasvrije oplossing met een warmtepomp. Dus wilt u aan de slag met het energiezuiniger maken van uw woning, maar weet u niet goed waar te beginnen? Kom dan langs bij het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij (maak eerst even een afspraak).

 

Kijk ook eens op Zelf energie besparen.

Komt u langs?

Hoe werkt dat nou, als je je huis verwarmt met groene waterstof in plaats van aardgas? Is het dan lekker warm? En hoe zit het met de alternatieven, zoals een warmtepomp? Op welke manier kan ik de isolatie en ventilatie van mijn huis verbeteren?

Om antwoord te krijgen op dit soort vragen kunnen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet terecht aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad.

Als u het inspiratiehuis wil bezoeken, dan kunt u een afspraak maken om langs te komen; bel Bobby Groenewoud op 06 – 15 48 64 78 of mail naar stadaardgasvrij@gmail.com.