Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij

Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij

In juli 2021 heeft woningcorporatie Oost West Wonen besloten om een woning ter beschikking te stellen aan Stad Aardgasvrij in Stad aan ’t Haringvliet. In de J. van Halfwassenaerstraat 11 kunnen we inwoners en andere geïnteresseerde ontvangen en informeren.

Verwarmen met waterstof

Naast informeren en de mogelijkheid tot het stellen van vragen heeft het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij ook een andere functie. We laten zien dat een bestaande woning op een eenvoudige maar veilige manier warm gehouden kan worden met een waterstof cv-ketel. De benodigde waterstof komt de woning binnen via het bestaande gasnetwerk in Stad aan ’t Haringvliet. Als we zover zijn dan zullen we u berichten zodat u dit zelf kan zien en ervaren in het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij. 

Controle aardgasnetwerk

In december 2021 zijn er werkzaamheden in de straat verricht aan het bestaande aardgasnetwerk. We leggen het bestaande aardgasnetwerk bloot en bekijken dit is goed. We weten dat de bestaande aardgasleiding in Stad aan ’t Haringvliet geschikt zijn voor transport van waterstof. Toch doen we een aantal controles in de komende maanden zodat we dit later in het jaar nogmaals kunnen bevestigen aan de inwoners.

Tegelijk zorgen we dat we voor een korte periode het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij kunnen verwarmen met waterstof cv-ketels. We gebruiken hiervoor de bestaande gasleiding in de straat. De andere bewoners in de straat hebben daarom een nieuwe gasleiding gekregen zodat zij zo min mogelijk overlast hebben. 

Groene waterstof

Wat is waterstof? Wanneer is waterstof groen? Waarom is waterstof interessant voor Stad aan ’t Haringvliet? Waarom komt Stad Aardgasvrij met een overstap naar waterstof cv-ketels? Kan je veilig verwarmen met waterstof? Op al deze vragen zijn antwoorden te vinden op deze website maar ook in het inspiratiehuis

Energie besparen

Wil jij aan de slag met het energiezuiniger maken van jouw woning, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wil je weten welke isolatiematerialen geschikt zijn voor jouw woning? Heeft je woning een gezond binnenklimaat? Hoe goed is je ventilatie geregeld? Het is mogelijk om langs te komen in het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij.

Kijk ook is op Zelf energie besparen.

Komt u langs?

Hoe werkt dat nou, als je je huis verwarmt met groene waterstof in plaats van aardgas? Is het dan lekker warm? En hoe zit het met de alternatieven, zoals een warmtepomp? Op welke manier kan ik de isolatie en ventilatie van mijn huis verbeteren?

Om antwoord te krijgen op dit soort vragen kunnen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet terecht aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad.

Elke woensdag van 13.00 tot 18.00 uur kunt u langskomen om vragen te stellen en informatie te krijgen. U kunt ook een afspraak maken met Bobby Groenewoud om langs te komen. Bel of mail om een afspraak te maken via 06 – 154 86 478 of stadaardgasvrij@gmail.com. U kunt ook zelf hieronder gelijk een afspraak inplannen. er gelijk een afspraak inplannen.  

Plan hier een afspraak voor een bezoek aan het Inspiratiehuis