In de praktijk lijkt verwarmen met waterstof heel erg op aardgas. We verbranden waterstof ook in een cv-ketel. Net als aardgas nu. Op een koude winterdag heeft u hetzelfde warme gevoel als nu met aardgas.
We zorgen dat er altijd waterstof is. Dat kan doordat we regelmatig meer maken dan we nodig hebben. In nood bij een langdurige storing kunnen we het zelfs aanvoeren met vrachtauto’s. We kunnen dan niet beloven dat we altijd groene waterstof aan kunnen voeren. We vinden een warme woning en warm water dan even belangrijker.
De netbeheerders letten erop dat de kwaliteit van uw waterstof aan alle eisen voldoet. Dit tot een eigen gasluchtje aan toe. We kunnen het dan net als aardgas herkennen maar dan ruikt het net anders.
De inwoners van Stad aan ’t Haringvliet zijn samen met de partners de organisatoren van Stad Aardgasvrij. Het kiezen van een aardgasalternatief en de woningverbetering staat centraal. Met verschillende partners werken zij aan een plan voor een overstap aardgasvrij vanaf 2025.
© 2023 Stad Aardgasvrij