Maandag 19 juni 17.00 uur: start GO-bus als stemlokaal in Stad aan ’t Haringvliet

Vanaf maandag 19 juni kunt u stemmen bij de GO-bus! Het mobiele stemlokaal van de gemeente Goeree-Overflakkee start maandag 17.00 uur ter hoogte van de Molendijk 6. Nog twee weken kan er gestemd worden over het plan om vanaf 2025 de huizen en panden in Stad collectief te verwarmen met groene waterstof in plaats van aardgas. Een eigen aardgasvrije oplossing is voor woningeigenaren ook mogelijk. Er kan ook gestemd worden in ‘t Trefpunt aan de Oranjelaan 14 en vanuit huis op afspraak.

Stemmen in de GO-bus

Alle inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties die nu een aardgasaansluiting hebben, kunnen nog tot en met vrijdag 30 juni hun stem uitbrengen. Als minimaal 70% voor stemt én aan alle beloften wordt voldaan, wordt Stad aan ’t Haringvliet misschien wel het eerste dorp in Nederland dat collectief verwarmd wordt met groene waterstof. Uniek in Nederland, en zelfs in Europa maar vooral ook een betaalbare manier voor de Stadtenaren om in één keer van het aardgas af te gaan, en als dorp klaar te zijn voor de toekomst. 

 

Kom stemmen!


Het projectteam en de inwoners die het initiatief zijn gestart, willen iedereen de gelegenheid geven om te komen stemmen. Daarom rijdt de GO-bus twee weken lang iedere dag door de hieronder genoemde straten in Stad aan ’t Haringvliet. De bus staat in iedere straat ongeveer een kwartier stil. Als er veel mensen komen die willen stemmen, blijft de bus uiteraard langer staan.

De route van de GO-bus in Stad aan ‘t Haringvliet

Molendijk t.h.v. nummer 60 – Het Gudseke – Boomgaarddreef – Dijkhof – Oranjelaan kruising Burgemeester Sterkstraat – Nieuwstraat t.h.v. Hervormde kerk – Voorstraat – Zeedijk kruising Haven – Zeedijk kruising Vrouwtjesweg – Vrouwtjesweg kruising Nieuwstraat – W.V. van Wittenhorststraat – Jan van Halfwassenaerstraat – Baron van Brienenstraat – Aleijd van Puttenstraat – Kolff van Oosterwijkstraat– A. van Bronckhorststraat – Zevenster – Boudewijnstraat.

 

Dagen en tijden waarop de GO-bus rijdt

  • Maandag en dinsdag 17:00 – 20:00 uur
  • Woensdag 8:00 – 20:00 uur
  • Donderdag en vrijdag 14:00 – 20:00 uur
  • Zaterdag 8:00 – 20:00 uur
  • Vrijdag 30 juni tot 18:00 uur

Ander nieuws

ONLINE informatieavond maandag 18 maart

Komt maandag 4 maart u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 18 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »

Uitnodiging informatieavonden 4 maart en 18 maart

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.
   Online informatieavond 18 maart Komt maandag

Lees verder »

We werken aan de beloften Betaalbaar en Het mag

Het projectteam werkt hard om de acht beloften van Stad Aardgasvrij waar te maken. Met name Betaalbaar en Het mag krijgen op dit moment veel aandacht. Om u als inwoner zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de stand van zaken werken we met stoplichten. Een belofte staat op groen als deze uitgewerkt

Lees verder »

Informatieavond Stad Aardgasvrij 4 maart in ’t Trefpunt

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.

Lees verder »

Gemeenteraad stemt in met uitslag draagvlakmeting

Donderdagavond 14 december stemde de gemeenteraad Goeree-Overflakkee in met de uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij. Met dit besluit is de draagvlakmeting nu helemaal afgerond. Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau op 23 oktober werden een aantal bezwaren ingediend door inwoners uit Stad. Deze bezwaren werden samen met het proces-verbaal waarin de uitslag

Lees verder »

Vervangen cv-ketel

Als alle beloften waargemaakt kunnen worden, gaat het project door. Dit betekent dat het aardgasnetwerk wordt gebruikt voor het leveren van waterstof bij alle woningen in Stad. Om de woning te verwarmen is dan een nieuwe waterstof cv-ketel nodig. Als de overstap doorgaat, wordt u tijdig op de hoogte gebracht van het vervangen van uw

Lees verder »