Nieuwe website Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!

Informatie, nieuws en in gesprek via het nieuwe platform Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

De nieuwe website www.klimaatkrachtiggo.nl is online! Een website vol interactie, polls, tips en nieuws over hoe we op Goeree-Overflakkee werken aan een duurzame toekomst. Een toekomst waar we steeds minder energie verbruiken en de energie die nodig is uit duurzame energiebronnen komt. En waar we ons aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden zoals droge periodes en hevige buien.

 

Deze overgang raakt ons allemaal: jong en oud, huiseigenaar en huurder, ondernemer en maatschappelijke organisatie. De gemeente wil daarom samen met de inwoners, ondernemers en andere partijen nadenken over plannen, oplossingen en de uitvoering. Een Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee vraagt om creatieve, innovatieve oplossingen. Gelukkig gebeurt er al heel veel op ons eiland.

 

Met elkaar in gesprek

Via de interactieve nieuwe website kunnen mensen met elkaar in gesprek over onderwerpen als energie besparen, van het aardgas af gaan of hoe je je tuin beter bestand kan maken tegen hevige regenbuien. Bezoekers kunnen vragen stellen, meedenken over klimaatplannen en tips delen. Ook peilen we via polls en enquêtes. Hierdoor weet de gemeente beter hoe ze inwoners kan helpen.

Samen werken aan klimaatplannen

Elk dorp is anders. Daarom maken we de komende jaren samen met de inwoners voor iedere dorpskern een eigen klimaatplan. Stad aan ’t Haringvliet is het eerste dorp waar een groep inwoners is gestart. Sinds 2018 werken ze daar aan een plan voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet. De dorpen Ooltgensplaat, Sommelsdijk en Stellendam zijn in 2020 en 2021 gestart. Via de nieuwe website zijn alle ontwikkelingen over deze dorpen te volgen. Ook kunnen inwoners en ondernemers uit deze dorpen zich aanmelden om mee te denken.

 

Nieuws en inspiratieverhalen

Er zijn al veel mooie initiatieven op het eiland die bijdragen aan een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. En daar zijn we trots op! Daarom delen wij deze verhalen van inwoners, ondernemers en organisaties via de nieuwe website. Zodat we hiermee ook anderen weer inspireren.

 

Over Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. Met de partners Energieloket GO, Oost West Wonen en de Provincie Zuid-Holland werken we aan een Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Hoe gaan we om met klimaatverandering? Waar halen we onze energie vandaan? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? En hoe werken we aan een circulair Goeree-Overflakkee? Samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties willen we deze vragen beantwoorden.

Samen maken we Goeree-Overflakkee Klimaatkrachtig!

Ander nieuws

ONLINE informatieavond maandag 18 maart

Komt maandag 4 maart u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 18 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »

Uitnodiging informatieavonden 4 maart en 18 maart

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.
   Online informatieavond 18 maart Komt maandag

Lees verder »

We werken aan de beloften Betaalbaar en Het mag

Het projectteam werkt hard om de acht beloften van Stad Aardgasvrij waar te maken. Met name Betaalbaar en Het mag krijgen op dit moment veel aandacht. Om u als inwoner zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de stand van zaken werken we met stoplichten. Een belofte staat op groen als deze uitgewerkt

Lees verder »

Informatieavond Stad Aardgasvrij 4 maart in ’t Trefpunt

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.

Lees verder »

Gemeenteraad stemt in met uitslag draagvlakmeting

Donderdagavond 14 december stemde de gemeenteraad Goeree-Overflakkee in met de uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij. Met dit besluit is de draagvlakmeting nu helemaal afgerond. Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau op 23 oktober werden een aantal bezwaren ingediend door inwoners uit Stad. Deze bezwaren werden samen met het proces-verbaal waarin de uitslag

Lees verder »

Vervangen cv-ketel

Als alle beloften waargemaakt kunnen worden, gaat het project door. Dit betekent dat het aardgasnetwerk wordt gebruikt voor het leveren van waterstof bij alle woningen in Stad. Om de woning te verwarmen is dan een nieuwe waterstof cv-ketel nodig. Als de overstap doorgaat, wordt u tijdig op de hoogte gebracht van het vervangen van uw

Lees verder »