Nieuwe website Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!

Informatie, nieuws en in gesprek via het nieuwe platform Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

De nieuwe website www.klimaatkrachtiggo.nl is online! Een website vol interactie, polls, tips en nieuws over hoe we op Goeree-Overflakkee werken aan een duurzame toekomst. Een toekomst waar we steeds minder energie verbruiken en de energie die nodig is uit duurzame energiebronnen komt. En waar we ons aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden zoals droge periodes en hevige buien.

 

Deze overgang raakt ons allemaal: jong en oud, huiseigenaar en huurder, ondernemer en maatschappelijke organisatie. De gemeente wil daarom samen met de inwoners, ondernemers en andere partijen nadenken over plannen, oplossingen en de uitvoering. Een Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee vraagt om creatieve, innovatieve oplossingen. Gelukkig gebeurt er al heel veel op ons eiland.

 

Met elkaar in gesprek

Via de interactieve nieuwe website kunnen mensen met elkaar in gesprek over onderwerpen als energie besparen, van het aardgas af gaan of hoe je je tuin beter bestand kan maken tegen hevige regenbuien. Bezoekers kunnen vragen stellen, meedenken over klimaatplannen en tips delen. Ook peilen we via polls en enquêtes. Hierdoor weet de gemeente beter hoe ze inwoners kan helpen.

Samen werken aan klimaatplannen

Elk dorp is anders. Daarom maken we de komende jaren samen met de inwoners voor iedere dorpskern een eigen klimaatplan. Stad aan ’t Haringvliet is het eerste dorp waar een groep inwoners is gestart. Sinds 2018 werken ze daar aan een plan voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet. De dorpen Ooltgensplaat, Sommelsdijk en Stellendam zijn in 2020 en 2021 gestart. Via de nieuwe website zijn alle ontwikkelingen over deze dorpen te volgen. Ook kunnen inwoners en ondernemers uit deze dorpen zich aanmelden om mee te denken.

 

Nieuws en inspiratieverhalen

Er zijn al veel mooie initiatieven op het eiland die bijdragen aan een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. En daar zijn we trots op! Daarom delen wij deze verhalen van inwoners, ondernemers en organisaties via de nieuwe website. Zodat we hiermee ook anderen weer inspireren.

 

Over Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. Met de partners Energieloket GO, Oost West Wonen en de Provincie Zuid-Holland werken we aan een Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Hoe gaan we om met klimaatverandering? Waar halen we onze energie vandaan? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? En hoe werken we aan een circulair Goeree-Overflakkee? Samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties willen we deze vragen beantwoorden.

Samen maken we Goeree-Overflakkee Klimaatkrachtig!

Ander nieuws

Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij niet meer op afspraak te bezoeken

Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat in Stad aan ’t Haringvliet is vanaf juli weer beschikbaar voor verhuur. De afgelopen 2 jaar konden inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hier terecht met vragen over het project Stad Aardgasvrij. Twee maanden lang werd het huis daadwerkelijk verwarmd met waterstof. Daarna was het een

Lees verder »

Stad Aardgasvrij wil stap zetten in energietransitie

Het grootste waterstofproject van Nederland wil de volgende stap zetten in de energietransitie. Wordt de hele dorpskern van Stad aan ’t Haringvliet binnen enkele jaren aardgasvrij? Deze vraag houdt het projectteam en de Stadtenaren al enige tijd bezig. Onder de inwoners is er voldoende draagvlak om de daadwerkelijke overstap naar groene waterstof of een eigen

Lees verder »

Een kijkje in de keuken bij WaterstofWijk Wagenborgen

Naast Stad Aardgasvrij zijn er meer proefprojecten in Nederland met waterstof in de gebouwde omgeving. Eén van deze projecten is WaterstofWijk Wagenborgen waarbij Essent, net zoals bij Stad, ook projectpartner is. Hier zijn bestaande woningen aangesloten op een waterstofnetwerk. In dit artikel gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee demonstratieprojecten.

Lees verder »

Terugblik informatieavonden Stad Aardgasvrij in het Trefpunt en online

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij Maandag 29 april en maandag 6 mei gingen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet in gesprek over de voortgang van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavonden in het Trefpunt en online. Waarom het spannend wordt voor het project werd uitgebreid toegelicht door de projectteamleden. Voor de

Lees verder »

Ontwikkelingen belofte Betaalbaar

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij De overstap naar waterstof moet voor u als inwoner van Stad aan ’t Haringvliet betaalbaar zijn. Dit is één van de acht beloften waar het project aan moet voldoen, waarna Stad collectief over kan stappen op groene waterstof of een individuele all electric oplossing. Om aan de

Lees verder »

ONLINE informatieavond maandag 6 mei

Komt maandag 29 april u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 6 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »