Stad Aardgasvrij tussentijdse opkomst draagvlakmeting: 10,3% – week 23

Hoe kijkt Stedin aan tegen het uitvoeren van concrete testen zoals in Uithoorn bij huishoudens die hieraan mee willen werken. Welke rol kan Oost West Wonen hierin spelen? Wat is het proces hiervoor?

De volgende ombouwproeven door Stedin vinden plaats in Stad aan ’t Haringvliet. Oost West Wonen stelt per 30 juni 2021 een modelwoning beschikbaar. Deze woning gaat een rol spelen in de ombouwproeven en zal ook functioneren als projectwoning. Afstemming voor de ombouwproeven met de betreffende instanties moet nog opgestart worden maar alle medewerking is hierin …

Lees meerHoe kijkt Stedin aan tegen het uitvoeren van concrete testen zoals in Uithoorn bij huishoudens die hieraan mee willen werken. Welke rol kan Oost West Wonen hierin spelen? Wat is het proces hiervoor?

Wat zijn de mogelijkheden voor het realiseren van in Stad tastbare voorbeelden van, in representatieve woonsituaties, op waterstof werkende verwarmingsinstallaties en wat is het proces hiervoor?

De noodzaak van voorbeelden in Stad is duidelijk voor het kernteam. Er zijn verschillende mogelijkheden. De beperking is de aanlevering van waterstof en de wisseling met flessen. Dit wil je beperken. We deelden op 6 mei 2021 de volgende ideeën: H2-experiencecenter, Ombouwproeven, Pilot H2-ketels, Pilot Veiligthuis, Pilot Warmthuis, Pilot Aardgasvrij koken en Pilot Duurzaam verwarmen. …

Lees meerWat zijn de mogelijkheden voor het realiseren van in Stad tastbare voorbeelden van, in representatieve woonsituaties, op waterstof werkende verwarmingsinstallaties en wat is het proces hiervoor?

Hoe kijkt kernteam (en gemeente) aan tegen een waterstofexperience center in Stad en wat is het proces hiervoor?

Het kernteam ziet het H2-center als een versterking van het project. Om dit centrum te realiseren moeten we een geschikte locatie vinden en de benodigde financiën regelen. De verschillende partners zijn bereid om geld en middelen hiervoor beschikbaar te stellen. We werken nu aan de eerste belangrijke stap: het vinden van de juiste locatie in …

Lees meerHoe kijkt kernteam (en gemeente) aan tegen een waterstofexperience center in Stad en wat is het proces hiervoor?

Wat is er nodig als minimale elektrische hoofdaansluiting bij elektrisch koken op inductie? Geeft dit een verhoging van het vastrecht? Zijn hier nog technische aanpassingen voor nodig in de meterkast indien de hoofdaansluiting verzwaard moet worden? Welke huizen zijn al voorzien van de minimale elektrische hoofdaansluiting voor elektrisch koken?

Eenvoudige inductieplaten kunnen op een 1-fase woonhuisaansluiting. Meestal is er een 3-fase 3x25a woonhuisaansluiting nodig. Indien niet aanwezig kan dit kosteloos naar 3-fase worden aangepast door Stedin. Voor aanpassingen in de meterkast is € 500 beschikbaar indien noodzakelijk. Er is € 250 beschikbaar voor het maken van een elektrische aansluiting in de keuken.

Welke technische uitdagingen voor de overstap zijn er in de woning?

Uitgaande van een situatie waarbij nu met aardgas wordt verwarmd, is alleen de binnenleiding van gasmeter naar waterstofketel een punt van aandacht: die moet goed zijn en dit controleren we dus ook. Vervangen van een gaskookplaat, ketel of gasmeter wordt niet gezien als een technische uitdaging.