Wat is er nodig als minimale elektrische hoofdaansluiting bij elektrisch koken op inductie? Geeft dit een verhoging van het vastrecht? Zijn hier nog technische aanpassingen voor nodig in de meterkast indien de hoofdaansluiting verzwaard moet worden? Welke huizen zijn al voorzien van de minimale elektrische hoofdaansluiting voor elektrisch koken?

Eenvoudige inductieplaten kunnen op een 1-fase woonhuisaansluiting. Meestal is er een 3-fase 3x25a woonhuisaansluiting nodig. Indien niet aanwezig kan dit kosteloos naar 3-fase worden aangepast door Stedin. Voor aanpassingen in de meterkast is € 500 beschikbaar indien noodzakelijk. Er is € 250 beschikbaar voor het maken van een elektrische aansluiting in de keuken.

Welke technische uitdagingen voor de overstap zijn er in de woning?

Uitgaande van een situatie waarbij nu met aardgas wordt verwarmd, is alleen de binnenleiding van gasmeter naar waterstofketel een punt van aandacht: die moet goed zijn en dit controleren we dus ook. Vervangen van een gaskookplaat, ketel of gasmeter wordt niet gezien als een technische uitdaging.