Stad Aardgasvrij tussentijdse opkomst draagvlakmeting: 10,3% – week 23

Gaat het project garanderen dat bij niet adequaat functioneren van het gehele systeem of op onderdelen (vast te leggen in SLA) binnen de periode van 15 jaar Stad teruggaat naar aardgas?

Nee, het terug gaan naar aardgas is geen wenselijke optie met het oog op de Nederlandse doelstelling: aardgasvrij in 2050. Het project garandeert dat het systeem adequaat zal functioneren. Wij beloven de inwoners en ondernemers in Stad aan ’t Haringvliet dat de overstap naar waterstof kan en mag. Naast grondig onderzoek stellen we eisen aan …

Lees meerGaat het project garanderen dat bij niet adequaat functioneren van het gehele systeem of op onderdelen (vast te leggen in SLA) binnen de periode van 15 jaar Stad teruggaat naar aardgas?

Hoe kijkt Stedin aan tegen het uitvoeren van concrete testen zoals in Uithoorn bij huishoudens die hieraan mee willen werken. Welke rol kan Oost West Wonen hierin spelen? Wat is het proces hiervoor?

De volgende ombouwproeven door Stedin vinden plaats in Stad aan ’t Haringvliet. Oost West Wonen stelt per 30 juni 2021 een modelwoning beschikbaar. Deze woning gaat een rol spelen in de ombouwproeven en zal ook functioneren als projectwoning. Afstemming voor de ombouwproeven met de betreffende instanties moet nog opgestart worden maar alle medewerking is hierin …

Lees meerHoe kijkt Stedin aan tegen het uitvoeren van concrete testen zoals in Uithoorn bij huishoudens die hieraan mee willen werken. Welke rol kan Oost West Wonen hierin spelen? Wat is het proces hiervoor?

Wat zijn de mogelijkheden voor het realiseren van in Stad tastbare voorbeelden van, in representatieve woonsituaties, op waterstof werkende verwarmingsinstallaties en wat is het proces hiervoor?

De noodzaak van voorbeelden in Stad is duidelijk voor het kernteam. Er zijn verschillende mogelijkheden. De beperking is de aanlevering van waterstof en de wisseling met flessen. Dit wil je beperken. We deelden op 6 mei 2021 de volgende ideeën: H2-experiencecenter, Ombouwproeven, Pilot H2-ketels, Pilot Veiligthuis, Pilot Warmthuis, Pilot Aardgasvrij koken en Pilot Duurzaam verwarmen. …

Lees meerWat zijn de mogelijkheden voor het realiseren van in Stad tastbare voorbeelden van, in representatieve woonsituaties, op waterstof werkende verwarmingsinstallaties en wat is het proces hiervoor?

Hoe kijkt kernteam (en gemeente) aan tegen een waterstofexperience center in Stad en wat is het proces hiervoor?

Het kernteam ziet het H2-center als een versterking van het project. Om dit centrum te realiseren moeten we een geschikte locatie vinden en de benodigde financiën regelen. De verschillende partners zijn bereid om geld en middelen hiervoor beschikbaar te stellen. We werken nu aan de eerste belangrijke stap: het vinden van de juiste locatie in …

Lees meerHoe kijkt kernteam (en gemeente) aan tegen een waterstofexperience center in Stad en wat is het proces hiervoor?