Er is 3x zo veel waterstof nodig als gas om dezelfde warmte te behalen. Kost 3m3 groene waterstof hetzelfde als 1m3 gas?

Ja. Voor de kosten van waterstof gaan we uit van de hoeveelheid warmte die je ermee kunt maken. In de praktijk betekent dit dat u nooit meer betaalt dan een vergelijkbare aardgasprijs van € 0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW. Als de aardgasprijs onder de € 0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW daalt, …

Lees meerEr is 3x zo veel waterstof nodig als gas om dezelfde warmte te behalen. Kost 3m3 groene waterstof hetzelfde als 1m3 gas?

Zijn er waterstofmelders en krijg ik die ook?

Ja, er bestaan waterstofmelders. Deze zijn getest bij de projecten Rozenburg, Uithoorn, Delft en in het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij. Tijdens de overstap plaatsen wij deze in de woning.

Wat is er nodig als minimale elektrische hoofdaansluiting bij elektrisch koken op inductie? Geeft dit een verhoging van het vastrecht? Zijn hier nog technische aanpassingen voor nodig in de meterkast indien de hoofdaansluiting verzwaard moet worden? Welke huizen zijn al voorzien van de minimale elektrische hoofdaansluiting voor elektrisch koken?

Eenvoudige inductieplaten kunnen op een 1-fase woonhuisaansluiting. Meestal is er een 3-fase 3x25a woonhuisaansluiting nodig. Indien niet aanwezig kan dit kosteloos naar 3-fase worden aangepast door Stedin. Voor aanpassingen in de meterkast is € 500 beschikbaar indien noodzakelijk. Er is € 250 beschikbaar voor het maken van een elektrische aansluiting in de keuken.

Wat gebeurd er als mijn woning niet meer verkoopbaar is in Stad vanwege de overstap naar waterstof?

Bij calamiteiten rond waterstof zorgt het project ervoor dat niemand ‘gevangen’ blijft in Stad. Door te zorgen voor een proces waar problemen tijdig gesignaleerd en opgelost worden. Bij een onoplosbaar probleem zoekt de gemeente met inwoners een ander aardgas alternatief. Terug naar aardgas lijkt ons niet wenselijk aangezien we uiteindelijk toch aardgasvrij moeten zijn. Uiterlijk …

Lees meerWat gebeurd er als mijn woning niet meer verkoopbaar is in Stad vanwege de overstap naar waterstof?