Is de “gesubsidieerde” waterstof CV-ketel toereikend voor het verwarmen van onze woning?
Ja dit stemmen we op uw situatie af.
Ja dit stemmen we op uw situatie af.
Ja, nieuwe inwoners krijgen dezelfde uitgangspunten rondom garantie en kosten voor waterstof als bij de overstap.
Ja, waterstof krijgt uw huis bij extreme kou net zo goed verwarmd zoals met aardgas. Dat komt omdat de kracht van de warmtebron in uw huis niet verandert.
Het gebruik van waterstof in de woning is minstens net zo veilig als aardgas:
De druk voor waterstof is niet anders dan de druk bij aardgas. Er is dus geen sprake van een hogere druk.
Een gecertificeerde installateur zal de binnenhuisinstallatie kosteloos keuren en indien nodig aanpassingen doen, op kosten van het project.
In principe niet als de kwaliteit van de gasleiding gecontroleerd is en voldoet.
Nee, dat kan (situatie 2021) met de bestaande aardgasketels niet. Enkele fabrikanten werken wel aan H2-ready ketels: die kunnen worden gebruikt voor aardgas en indien gewenst eenvoudig worden omgezet naar waterstof.
Uitgaande van een situatie waarbij nu met aardgas wordt verwarmd, is alleen de binnenleiding van gasmeter naar waterstofketel een punt van aandacht: die moet goed zijn en dit controleren we dus ook. Vervangen van een gaskookplaat, ketel of gasmeter wordt niet gezien als een technische uitdaging.
Tijdens de overstap plaatsen wij een waterstofmelder in uw woning. Deze test elke 24 uur automatisch of er lekkage is. Als dat het geval is, piept de melder. Open dan meteen uw ramen en deuren. Er wordt ook een geurtje aan waterstof toegevoegd, zodat u het ook kunt ruiken. Net als nu ook het geval …