15 en 28 januari Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij open

Vanaf 13 december 2021 kunnen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet terecht aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad. Op verschillende momenten kan je langs komen om vragen te stellen en informatie te krijgen.

 • Hoe werkt dat nou, als je je huis verwarmt met groene waterstof in plaats van aardgas? Is het dan lekker warm?
 • En hoe zit het met de alternatieven, zoals een warmtepomp?
 • Op welke manier kan ik de isolatie en ventilatie van mijn huis verbeteren? 
 • Hoe zorgen ze dat verwarmen met waterstof veilig gaat? 
 • Welke overstapkosten worden betaald uit de bijdrage van de Rijksoverheid? 
 • Wat moet ik zelf nog betalen? 
 • Hoe start ik nu al met energie besparen? 
 • Is koken op een inductieplaat echt zo makkelijk? 

Om het voor iedereen prettig en veilig te laten lopen houden wij ons aan de basisregels van de overheid:

 • Heeft u (milde) klachten die passen bij het coronavirus? Blijf thuis en doe altijd een coronatest. Ook als u volledig gevaccineerd bent of eerder corona heeft gehad.
 • We houden 1,5m afstand van elkaar
 • Bij onze afspraak dragen wij een mondkapje en desinfecteren de handen bij binnenkomst
 • Tijdens ons bezoek zitten we zoveel mogelijk
 • Voor toegang is er geen coronabewijs noodzakelijk
 • We zorgen voor voldoende ventilatie door de dag heen
 • Na elke blok van 45 minuten zetten we alle deuren voor en achter open en doen een reinigingsronde
 • Er zijn maximaal 8 personen te gast
 • Via de voordeur naar binnen, via de tuin en de poort achter naar buiten.

Vanaf maart 2022 is de woning voor twee maanden lang verwarmt met waterstof door een waterstof cv-ketel. We kunnen u laten zien hoe het werkt en hoe we dit veilig hebben gedaan. Er zullen werkende waterstof cv-ketels te zien zijn van drie verschillende leveranciers. Hierover volgt in de komende periode  meer informatie. 

Door de huidige aangescherpte coronamaatregelen werken we met een bezoek op afspraak. Bel of mail om een afspraak te maken via 06 – 21 515 646 of stadaardgasvrij@gmail.com. U kunt ook zelf een afspraak inplannen door op onderstaande data te klikken en u aan te melden.  

Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij is mogelijk gemaakt door de partners van project Stad Aardgasvrij: 

Ander nieuws

ONLINE informatieavond maandag 18 maart

Komt maandag 4 maart u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 18 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »

Uitnodiging informatieavonden 4 maart en 18 maart

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.
   Online informatieavond 18 maart Komt maandag

Lees verder »

We werken aan de beloften Betaalbaar en Het mag

Het projectteam werkt hard om de acht beloften van Stad Aardgasvrij waar te maken. Met name Betaalbaar en Het mag krijgen op dit moment veel aandacht. Om u als inwoner zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de stand van zaken werken we met stoplichten. Een belofte staat op groen als deze uitgewerkt

Lees verder »

Informatieavond Stad Aardgasvrij 4 maart in ’t Trefpunt

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.

Lees verder »

Gemeenteraad stemt in met uitslag draagvlakmeting

Donderdagavond 14 december stemde de gemeenteraad Goeree-Overflakkee in met de uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij. Met dit besluit is de draagvlakmeting nu helemaal afgerond. Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau op 23 oktober werden een aantal bezwaren ingediend door inwoners uit Stad. Deze bezwaren werden samen met het proces-verbaal waarin de uitslag

Lees verder »

Vervangen cv-ketel

Als alle beloften waargemaakt kunnen worden, gaat het project door. Dit betekent dat het aardgasnetwerk wordt gebruikt voor het leveren van waterstof bij alle woningen in Stad. Om de woning te verwarmen is dan een nieuwe waterstof cv-ketel nodig. Als de overstap doorgaat, wordt u tijdig op de hoogte gebracht van het vervangen van uw

Lees verder »