Het schouwproces in beeld

Proces Schouwen Stad Aardgasvrij

Het schouwen is in volle gang. Tijdens een schouw wordt bekeken welke aanpassingen er aan de woning nodig zijn voor de eventuele overstap van aardgas naar groene waterstof. En ook belangrijk: wat het kost en wie wat betaalt.

 

Veel behoefte aan een schouw 

Dat Stadtenaren hier behoefte aan hebben, blijkt wel uit de vele aanmeldingen die wij ontvingen én blijven ontvangen. Van de 428 ontvangen aanmeldingen, hebben al meer dan 350 adressen een schouw gehad. Dit is ruim 50% van de adressen met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet. Na de schouw volgt een schouwrapport op maat en indien gewenst een tweede gesprek. Op dit moment hebben we 189 schouwrapporten opgeleverd. Met het ontvangen van het schouwrapport is het schouwproces afgerond en kunnen inwoners en ondernemers subsidies aanvragen.

Doorlooptijd 

Het schouwen wordt gedaan door een bedreven team van zes personen. Met elkaar doen zij er alles aan om met veel zorgvuldigheid iedere inwoner een aanbod op maat te doen. Veel woningen verschillen van elkaar. Dat zorgt er in sommige gevallen voor dat inwoners rapporten later ontvangen. Via onderstaand overzicht willen we duidelijkheid geven over de huidige doorlooptijd van het schouwproces.


Meer informatie

Heeft u vragen over het schouwproces of over het schouwrapport? Neem dan contact op met omgevingsmanager Bobby Groenewoud via 06 – 15 486 478 of stadaardgasvrij@gmail.com.

Ander nieuws

Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij niet meer op afspraak te bezoeken

Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat in Stad aan ’t Haringvliet is vanaf juli weer beschikbaar voor verhuur. De afgelopen 2 jaar konden inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hier terecht met vragen over het project Stad Aardgasvrij. Twee maanden lang werd het huis daadwerkelijk verwarmd met waterstof. Daarna was het een

Lees verder »

Stad Aardgasvrij wil stap zetten in energietransitie

Het grootste waterstofproject van Nederland wil de volgende stap zetten in de energietransitie. Wordt de hele dorpskern van Stad aan ’t Haringvliet binnen enkele jaren aardgasvrij? Deze vraag houdt het projectteam en de Stadtenaren al enige tijd bezig. Onder de inwoners is er voldoende draagvlak om de daadwerkelijke overstap naar groene waterstof of een eigen

Lees verder »

Een kijkje in de keuken bij WaterstofWijk Wagenborgen

Naast Stad Aardgasvrij zijn er meer proefprojecten in Nederland met waterstof in de gebouwde omgeving. Eén van deze projecten is WaterstofWijk Wagenborgen waarbij Essent, net zoals bij Stad, ook projectpartner is. Hier zijn bestaande woningen aangesloten op een waterstofnetwerk. In dit artikel gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee demonstratieprojecten.

Lees verder »

Terugblik informatieavonden Stad Aardgasvrij in het Trefpunt en online

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij Maandag 29 april en maandag 6 mei gingen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet in gesprek over de voortgang van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavonden in het Trefpunt en online. Waarom het spannend wordt voor het project werd uitgebreid toegelicht door de projectteamleden. Voor de

Lees verder »

Ontwikkelingen belofte Betaalbaar

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij De overstap naar waterstof moet voor u als inwoner van Stad aan ’t Haringvliet betaalbaar zijn. Dit is één van de acht beloften waar het project aan moet voldoen, waarna Stad collectief over kan stappen op groene waterstof of een individuele all electric oplossing. Om aan de

Lees verder »

ONLINE informatieavond maandag 6 mei

Komt maandag 29 april u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 6 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »