Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij niet meer op afspraak te bezoeken

Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat in Stad aan ’t Haringvliet is vanaf juli weer beschikbaar voor verhuur. De afgelopen 2 jaar konden inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hier terecht met vragen over het project Stad Aardgasvrij. Twee maanden lang werd het huis daadwerkelijk verwarmd met waterstof. Daarna was het een plek waar mensen op afspraak in gesprek konden met projectleden en informatie kregen over het verduurzamen van hun woning. Gezien de huidige woningnood heeft Oost West Wonen besloten het huis weer te verhuren.

Het Inspiratiehuis heeft ons veel geleerd over de overstap naar waterstof. Ook konden inwoners hier de waterstof cv-ketels bekijken en vragen stellen over het project. Nu het projectteam vooral bezig is met de belofte Betaalbaar en de meeste inwoners het Inspiratiehuis bezocht hebben, of door middel van een schouw antwoord hebben gekregen op vragen, kan het Inspiratiehuis terug de verhuur in.

Inspiratiehuis

Inspiratiehuis tijdelijk verwarmd met waterstof

Begin 2022 startte de tijdelijke ombouw van aardgas naar waterstof. In de huurwoning van Oost West Wonen werd het bestaande aardgasnet omgebouwd en geschikt gemaakt voor waterstof. Vanaf maart 2022 werd de woning als proef voor twee maanden lang verwarmd met waterstof door een waterstof cv-ketel.

Het project leerde ons onder andere meer over hoeveel tijd het kost om het gasnetwerk gereed te maken voor het transport en het gebruik van waterstof in bestaande woningen. Hiermee werd de belofte Het kan waargemaakt.

 

Informatie voor de inwoners van Stad

De inwoners van Stad aan ’t Haringvliet die meer informatie wilden over het project of over energie besparen, konden het Inspiratiehuis bezoeken. In het Inspiratiehuis was te zien welke aanpassingen er nodig zijn om de overstap te kunnen maken en wat dit voor de energierekening betekent. Ook zijn er veel mooie events georganiseerd door de projectpartners, waaronder open dagen, kookworkshops en geursessies.

Woning terug in de verhuur

Het beschikbaar stellen van de huurwoning door Oost West Wonen als Inspiratiehuis was tijdelijk. Mede door het tekort aan woningen, gaat de woning aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 weer in de verhuur als sociale huurwoning. De woning komt beschikbaar via het reguliere aanbod van Oost West Wonen. Reageren op de woning kan alleen als u als woningzoekende bij Oost West Wonen staat ingeschreven. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met Oost West Wonen via 0187 –  22 11 00.

 

Vragen of meer informatie

Voor vragen of informatie over het project Stad Aardgasvrij kunt u terecht bij omgevingsmanager Bobby Groenewoud via e-mail stadaardgasvrij@gmail.com of telefoon 06 – 15 48 64 78.

 

Ander nieuws

Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij niet meer op afspraak te bezoeken

Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat in Stad aan ’t Haringvliet is vanaf juli weer beschikbaar voor verhuur. De afgelopen 2 jaar konden inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hier terecht met vragen over het project Stad Aardgasvrij. Twee maanden lang werd het huis daadwerkelijk verwarmd met waterstof. Daarna was het een

Lees verder »

Stad Aardgasvrij wil stap zetten in energietransitie

Het grootste waterstofproject van Nederland wil de volgende stap zetten in de energietransitie. Wordt de hele dorpskern van Stad aan ’t Haringvliet binnen enkele jaren aardgasvrij? Deze vraag houdt het projectteam en de Stadtenaren al enige tijd bezig. Onder de inwoners is er voldoende draagvlak om de daadwerkelijke overstap naar groene waterstof of een eigen

Lees verder »

Een kijkje in de keuken bij WaterstofWijk Wagenborgen

Naast Stad Aardgasvrij zijn er meer proefprojecten in Nederland met waterstof in de gebouwde omgeving. Eén van deze projecten is WaterstofWijk Wagenborgen waarbij Essent, net zoals bij Stad, ook projectpartner is. Hier zijn bestaande woningen aangesloten op een waterstofnetwerk. In dit artikel gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee demonstratieprojecten.

Lees verder »

Terugblik informatieavonden Stad Aardgasvrij in het Trefpunt en online

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij Maandag 29 april en maandag 6 mei gingen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet in gesprek over de voortgang van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavonden in het Trefpunt en online. Waarom het spannend wordt voor het project werd uitgebreid toegelicht door de projectteamleden. Voor de

Lees verder »

Ontwikkelingen belofte Betaalbaar

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij De overstap naar waterstof moet voor u als inwoner van Stad aan ’t Haringvliet betaalbaar zijn. Dit is één van de acht beloften waar het project aan moet voldoen, waarna Stad collectief over kan stappen op groene waterstof of een individuele all electric oplossing. Om aan de

Lees verder »

ONLINE informatieavond maandag 6 mei

Komt maandag 29 april u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 6 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »