Stad Aardgasvrij tussentijdse opkomst draagvlakmeting: 10,3% – week 23

Kom ruiken, koken en proeven op zaterdag 6 mei Inspiratiedag Stad Aardgasvrij!

Hoe ruikt waterstof straks en hoe komt de geur tot stand? En wat komt er kijken bij de overstap op elektrisch koken? Tijdens de Inspiratiedag aan de Jan van Halfwassenaerstraat 11 laten we u van 10.00 tot 16.00 uur zien hoe dit werkt. Heeft u vragen over het project, verduurzamen en elektrisch koken? Dan beantwoorden wij die graag onder het genot van iets lekkers. 

 

Geursessies

Waterstof heeft, net als aardgas, geen geur; er wordt in de toekomst een geurtje aan toegevoegd. Momenteel wordt er door Stedin onderzoek gedaan naar welk geurtje het beste kan worden toegevoegd aan waterstof. Tijdens de geursessie kan je verschillende geurtjes ruiken. Een van die geurtjes wordt in de toekomst toegevoegd aan waterstof. Ook krijgt u uitleg over wat het belang is van het toevoegen van een geur aan gassen.

Inspiratiedag Stad Aardgasvrij 6 mei 2023

Kookdemonstraties

Kookt u nog op aardgas? Of kookt u al elektrisch maar wilt u tips ontvangen? Kom dan vooral een kijkje nemen en proeven bij de kookdemonstraties ‘Aan de slag met inductie’. Naast uitleg over geschikte pannen voor koken op inductie, krijgt u ook advies over de verschillende kookplaten die te koop zijn en het onderhoud hiervan. De kok laat zien hoe u op inductie kunt koken. Bijvoorbeeld welke zone en standen u kunt gebruiken voor het beste resultaat van uw gerechten. Er worden gerechtjes gemaakt die u kunt proeven en u kunt ook zelf ervaren hoe het is om te koken op inductie.

Gratis koffie en ijs

U kunt genieten van een onvergetelijke koffie ervaring met Brandstof Koffie van Jan en Joost vanuit een hippe koffie Piaggio. Zij branden de koffie in een kleinschalige koffiebranderij op Goeree-Overflakkee die zich richt op eerlijke handel, goede kwaliteit koffie en duurzaam ondernemen. Wilt u liever heerlijk banketbakkers ijs proberen? Kom dan langs bij de ijskar van Banketbakkerij van Helden. 

Ander nieuws

Bekijk Stad Aardgasvrij NIEUWS editie mei online

Eind mei is de derde editie van Stad Aardgasvrij NIEUWS op de deurmat van alle Stadtenaren gevallen.
 Met deze nieuwskrant worden inwoners op de hoogte gebracht van het laatste nieuws over het project en uitgebreide informatie over de draagvlakmeting. 
Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in de online editie.

Lees verder »

Eerste stemdag Stad Aardgasvrij: 10,3% opkomst

Op zaterdag 3 juni om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Lees verder »

Inwoners organiseren Open Dag Stad Aardgasvrij op 10 juni

Zaterdag 10 juni organiseert de groep inwoners die ooit het idee is gestart, speciaal voor hun mede-inwoners een Open Dag Stad Aardgasvrij in ’t Trefpunt aan de Oranjelaan 14 in Stad aan ’t Haringvliet.   Op de informatiemarkt kan iedereen van 12.00 tot 17.00 uur in gesprek met de projectpartners zoals energieleverancier Essent, netbeheerder Stedin,

Lees verder »

Waardevol bezoek waterstofproject Lochem

Hoe is de overstap van aardgas naar waterstof gegaan? Was er veel overlast? Hoe bevalt het koken op inductie? Is het warm in huis? Dit zijn maar enkele van de vele vragen die de inwoners uit Stad stelden aan de inwoners uit Lochem, van wie hun woning vanaf december verwarmd wordt met waterstof. Twee eigenaren

Lees verder »

Oost West Wonen roept huurders op te gaan stemmen in juni!

Niet alleen woningeigenaren en ondernemers stemmen in juni mee over Stad Aardgasvrij. Ook huurders van Oost West Wonen beslissen mee over het wel of niet aardgasvrij worden van hun dorp Stad aan ’t Haringvliet door over te stappen van aardgas naar groene waterstof. In deze video roept directeur Marleen van der Kamp alle huurders op

Lees verder »

Draagvlakmeting uitgebreid toegelicht tijdens informatieavond 15 mei

Maandag 15 mei werden de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavond in ’t Trefpunt. Omdat de draagvlakmeting steeds dichterbij komt, werd hier uitgebreid aandacht aan besteed. Inwoners stelden vragen en gaven hun mening. Ook gingen ze na afloop in

Lees verder »

Agenda

Archief