Bezoek Hoogeveen

Samen met gemeente Goeree-Overflakkee, het kernteam en een aantal tafelaars van Stad Aardgasvrij zijn we wezen kijken in Hoogeveen (Drente). Het was een leerzame en gezellige dag. Goed om te zien dat er nog meer initiatieven rondom waterstof in de gebouwde omgeving zijn.

Woningen op waterstof

Met het project Waterstofwijk Hoogeveen wordt een blauwdruk ontwikkeld voor het verwarmen van huizen met een CV-ketel die draait op waterstof. Dit wordt voor het eerst zichtbaar in 2020 op de locatie Nijstad-Oost met de bouw van 80 woningen op basis van warmtevoorziening door waterstof. De aangrenzende wijk Erflanden met bestaande woningen kan daarna volgen.

Van aardgas CV-ketel naar waterstof CV-ketel

Samen met het bedrijfsleven uit het Noorden, de Hanzehogeschool en de provincie Drenthe maken ze een plan om de wijk Erflanden te voorzien van duurzame warmte. Het bestaande aardgasleidingnetwerk gaat in plaats van fossiele aardgas, waterstof vervoeren dat geproduceerd is met duurzaam opgewekte elektriciteit. In de huizen zullen vervolgens de bestaande CV’s worden vervangen door waterstof CV’s. Wij wensen betrokken partijen veel succes.

Ander nieuws