Subsidie aardgasvrij koken VOL

Vanaf 13 juli gaven wij ruchtbaarheid aan de subsidie voor de overstap van koken op aardgas naar koken op elektriciteit. 

Duik! in Stad

Tijdens Duik! in Stad op 13 juli stonden wij met een kraam waarbij wij bekend maakte dat er een subsidie van € 500,- voor 50 adressen beschikbaar was.

De subsidie was bedoeld voor een overstap naar aardgasvrij koken. 

Informatiemarkt 10-10 en 11-10

Tijdens de informatiemarkt in het Trefpunt in oktober 2019 is veel aandacht gegeven aan deze subsidie. Hier is positief op gereageerd en de inschrijvingen volgde direct hierna. 

Nieuwsbrieven

Ook is er aandacht besteed aan deze subsidie in de diverse nieuwsbrieven die per post aan ieder adres in Stad is aangereikt. 

Stand subsidiepot

Half december hebben de laatste adressen zich gemeld. Hierdoor zijn we op 50 adressen gekomen. Als iedereen de overstap maakt is de volledige subsidie vergeven. Er is nu geen zicht op een nieuwe subsidie voor aardgasvrij koken maar als dit er wel komt kunt u dit op deze website zien. 

 

 

Ander nieuws

Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij niet meer op afspraak te bezoeken

Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat in Stad aan ’t Haringvliet is vanaf juli weer beschikbaar voor verhuur. De afgelopen 2 jaar konden inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hier terecht met vragen over het project Stad Aardgasvrij. Twee maanden lang werd het huis daadwerkelijk verwarmd met waterstof. Daarna was het een

Lees verder »

Stad Aardgasvrij wil stap zetten in energietransitie

Het grootste waterstofproject van Nederland wil de volgende stap zetten in de energietransitie. Wordt de hele dorpskern van Stad aan ’t Haringvliet binnen enkele jaren aardgasvrij? Deze vraag houdt het projectteam en de Stadtenaren al enige tijd bezig. Onder de inwoners is er voldoende draagvlak om de daadwerkelijke overstap naar groene waterstof of een eigen

Lees verder »

Een kijkje in de keuken bij WaterstofWijk Wagenborgen

Naast Stad Aardgasvrij zijn er meer proefprojecten in Nederland met waterstof in de gebouwde omgeving. Eén van deze projecten is WaterstofWijk Wagenborgen waarbij Essent, net zoals bij Stad, ook projectpartner is. Hier zijn bestaande woningen aangesloten op een waterstofnetwerk. In dit artikel gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee demonstratieprojecten.

Lees verder »

Terugblik informatieavonden Stad Aardgasvrij in het Trefpunt en online

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij Maandag 29 april en maandag 6 mei gingen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet in gesprek over de voortgang van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavonden in het Trefpunt en online. Waarom het spannend wordt voor het project werd uitgebreid toegelicht door de projectteamleden. Voor de

Lees verder »

Ontwikkelingen belofte Betaalbaar

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij De overstap naar waterstof moet voor u als inwoner van Stad aan ’t Haringvliet betaalbaar zijn. Dit is één van de acht beloften waar het project aan moet voldoen, waarna Stad collectief over kan stappen op groene waterstof of een individuele all electric oplossing. Om aan de

Lees verder »

ONLINE informatieavond maandag 6 mei

Komt maandag 29 april u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 6 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »