Stad Aardgasvrij op 12 mei bij open dag Bewaarschuur van de toekomst

Benieuwd naar hoe groene waterstof wordt geproduceerd? Hoe waterstof straks mogelijk ruikt en hoe de geur tot stand komt? Hoe een waterstof cv-ketel werkt en een waterstofauto rijdt? Kom dan op vrijdag 12 mei naar de open dag van de Bewaarschuur van de toekomst aan de Tonisseweg 8 in Oude-Tonge!

Vrijdag is Stad Aardgasvrij de hele dag aanwezig op de open dag van de Bewaarschuur van de Toekomst. Bezoekers kunnen in gesprek over het plan voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet. Ook kunnen ze ervaren hoe het is om in een waterstofauto te rijden en hoe waterstof mogelijk ruikt in de toekomst.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers innovaties voor de akkerbouw op het gebied van energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid zien. Op deze locatie wordt gewerkt aan een groenere toekomst. Van 10.00 tot 20.00 uur is iedereen welkom aan de Tonisseweg 8 in Oude-Tonge.

Bewaarschuur van de toekomst. 12 mei 2023

Waterstof


Op de open dag zijn waterstof cv-ketels en experts aanwezig om uw vragen hierover te beantwoorden. De inwoners van het initiatief gaan graag in gesprek over het verduurzamen van de woning en het project Stad Aardgasvrij.


Geursessies


Waterstof heeft, net als aardgas, geen geur. Er wordt in de toekomst een geurtje aan toegevoegd. Momenteel wordt er door Stedin onderzoek gedaan naar welk geurtje het beste kan worden toegevoegd aan waterstof. Tijdens de geursessie van 16.00 tot 18.00 uur kunt u verschillende geurtjes ruiken. Een van die geurtjes wordt in de toekomst toegevoegd aan waterstof. Ook krijgt u uitleg over wat het belang is van het toevoegen van een geur aan gassen.

Rijden op waterstof 

Waar waterstof nog niet op grote schaal wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen, is de auto-industrie al jaren bezig met de toepassing van deze technologie. Zo rijden sinds 2020 openbaar vervoer waterstofbussen in verschillende regio’s in Nederland en had de eerste waterstofvrachtwagen in Nederland in 2020 de primeur. Speciaal voor deze dag zijn twee waterstofauto’s aanwezig. Ebby Road beantwoordt graag vragen over deze auto’s en biedt de gelegenheid om rijden in een waterstofauto te ervaren.

Ander nieuws

ONLINE informatieavond maandag 18 maart

Komt maandag 4 maart u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 18 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »

Uitnodiging informatieavonden 4 maart en 18 maart

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.
   Online informatieavond 18 maart Komt maandag

Lees verder »

We werken aan de beloften Betaalbaar en Het mag

Het projectteam werkt hard om de acht beloften van Stad Aardgasvrij waar te maken. Met name Betaalbaar en Het mag krijgen op dit moment veel aandacht. Om u als inwoner zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de stand van zaken werken we met stoplichten. Een belofte staat op groen als deze uitgewerkt

Lees verder »

Informatieavond Stad Aardgasvrij 4 maart in ’t Trefpunt

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.

Lees verder »

Gemeenteraad stemt in met uitslag draagvlakmeting

Donderdagavond 14 december stemde de gemeenteraad Goeree-Overflakkee in met de uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij. Met dit besluit is de draagvlakmeting nu helemaal afgerond. Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau op 23 oktober werden een aantal bezwaren ingediend door inwoners uit Stad. Deze bezwaren werden samen met het proces-verbaal waarin de uitslag

Lees verder »

Vervangen cv-ketel

Als alle beloften waargemaakt kunnen worden, gaat het project door. Dit betekent dat het aardgasnetwerk wordt gebruikt voor het leveren van waterstof bij alle woningen in Stad. Om de woning te verwarmen is dan een nieuwe waterstof cv-ketel nodig. Als de overstap doorgaat, wordt u tijdig op de hoogte gebracht van het vervangen van uw

Lees verder »