Stad Aardgasvrij tussentijdse opkomst draagvlakmeting: 10,3% – week 23

Stad Aardgasvrij op 12 mei bij open dag Bewaarschuur van de toekomst

Benieuwd naar hoe groene waterstof wordt geproduceerd? Hoe waterstof straks mogelijk ruikt en hoe de geur tot stand komt? Hoe een waterstof cv-ketel werkt en een waterstofauto rijdt? Kom dan op vrijdag 12 mei naar de open dag van de Bewaarschuur van de toekomst aan de Tonisseweg 8 in Oude-Tonge!

Vrijdag is Stad Aardgasvrij de hele dag aanwezig op de open dag van de Bewaarschuur van de Toekomst. Bezoekers kunnen in gesprek over het plan voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet. Ook kunnen ze ervaren hoe het is om in een waterstofauto te rijden en hoe waterstof mogelijk ruikt in de toekomst.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers innovaties voor de akkerbouw op het gebied van energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid zien. Op deze locatie wordt gewerkt aan een groenere toekomst. Van 10.00 tot 20.00 uur is iedereen welkom aan de Tonisseweg 8 in Oude-Tonge.

Bewaarschuur van de toekomst. 12 mei 2023

Waterstof


Op de open dag zijn waterstof cv-ketels en experts aanwezig om uw vragen hierover te beantwoorden. De inwoners van het initiatief gaan graag in gesprek over het verduurzamen van de woning en het project Stad Aardgasvrij.


Geursessies


Waterstof heeft, net als aardgas, geen geur. Er wordt in de toekomst een geurtje aan toegevoegd. Momenteel wordt er door Stedin onderzoek gedaan naar welk geurtje het beste kan worden toegevoegd aan waterstof. Tijdens de geursessie van 16.00 tot 18.00 uur kunt u verschillende geurtjes ruiken. Een van die geurtjes wordt in de toekomst toegevoegd aan waterstof. Ook krijgt u uitleg over wat het belang is van het toevoegen van een geur aan gassen.

Rijden op waterstof 

Waar waterstof nog niet op grote schaal wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen, is de auto-industrie al jaren bezig met de toepassing van deze technologie. Zo rijden sinds 2020 openbaar vervoer waterstofbussen in verschillende regio’s in Nederland en had de eerste waterstofvrachtwagen in Nederland in 2020 de primeur. Speciaal voor deze dag zijn twee waterstofauto’s aanwezig. Ebby Road beantwoordt graag vragen over deze auto’s en biedt de gelegenheid om rijden in een waterstofauto te ervaren.

Ander nieuws

Bekijk Stad Aardgasvrij NIEUWS editie mei online

Eind mei is de derde editie van Stad Aardgasvrij NIEUWS op de deurmat van alle Stadtenaren gevallen.
 Met deze nieuwskrant worden inwoners op de hoogte gebracht van het laatste nieuws over het project en uitgebreide informatie over de draagvlakmeting. 
Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in de online editie.

Lees verder »

Eerste stemdag Stad Aardgasvrij: 10,3% opkomst

Op zaterdag 3 juni om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Lees verder »

Inwoners organiseren Open Dag Stad Aardgasvrij op 10 juni

Zaterdag 10 juni organiseert de groep inwoners die ooit het idee is gestart, speciaal voor hun mede-inwoners een Open Dag Stad Aardgasvrij in ’t Trefpunt aan de Oranjelaan 14 in Stad aan ’t Haringvliet.   Op de informatiemarkt kan iedereen van 12.00 tot 17.00 uur in gesprek met de projectpartners zoals energieleverancier Essent, netbeheerder Stedin,

Lees verder »

Waardevol bezoek waterstofproject Lochem

Hoe is de overstap van aardgas naar waterstof gegaan? Was er veel overlast? Hoe bevalt het koken op inductie? Is het warm in huis? Dit zijn maar enkele van de vele vragen die de inwoners uit Stad stelden aan de inwoners uit Lochem, van wie hun woning vanaf december verwarmd wordt met waterstof. Twee eigenaren

Lees verder »

Oost West Wonen roept huurders op te gaan stemmen in juni!

Niet alleen woningeigenaren en ondernemers stemmen in juni mee over Stad Aardgasvrij. Ook huurders van Oost West Wonen beslissen mee over het wel of niet aardgasvrij worden van hun dorp Stad aan ’t Haringvliet door over te stappen van aardgas naar groene waterstof. In deze video roept directeur Marleen van der Kamp alle huurders op

Lees verder »

Draagvlakmeting uitgebreid toegelicht tijdens informatieavond 15 mei

Maandag 15 mei werden de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavond in ’t Trefpunt. Omdat de draagvlakmeting steeds dichterbij komt, werd hier uitgebreid aandacht aan besteed. Inwoners stelden vragen en gaven hun mening. Ook gingen ze na afloop in

Lees verder »

Agenda

Archief