Wie gaat de oudere bewoners helpen met de omschakeling naar het elektrisch koken? Als je al 70 jaar op de ene manier kookt lijkt het nogal een aanpassing.

We organiseerden eerder een kookworkshop en zullen dit de komende jaren ook blijven doen. In algemene zin ondersteunen we iedereen bij de overstap met datgene wat ze nodig hebben. We zullen van deur tot deur gaan om te bekijken wat nodig is om te komen tot een werkbare oplossing. Hiervoor kunnen we ook welzijnsorganisaties, of …

Lees meerWie gaat de oudere bewoners helpen met de omschakeling naar het elektrisch koken? Als je al 70 jaar op de ene manier kookt lijkt het nogal een aanpassing.

Welke alternatieve warmtebronnen zijn geschikt voor welk type woning?

Het woningtype maakt weinig uit in de keuze voor een alternatieve warmtebron. Isolatie en ventilatie zijn veel belangrijker. Is een woning goed geïsoleerd? Is er ventilatie aanwezig? Bovendien is elke woning anders. Om te weten welke duurzame warmtebron past, kunt u een afspraak maken met het energieloket.

Is waterstof beschikbaar voor alle type woningen en bouwjaren?

Ja, voor alle woningen binnen het grensgebied van Stad. Deze grens valt nagenoeg samen met de bebouwde kom het dorp. Iedereen die binnen en buiten het grensgebied van Stad aan ’t Haringvliet valt, heeft hierover een brief ontvangen. Als u hierover nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via stadaardgasvrij@gmail.com.

Wordt het gasnetwerk straks vervangen in Stad? Zo ja, hoe lang liggen dan de straten open?

Wordt het gasnetwerk straks vervangen in Stad? Zo ja, hoe lang liggen dan de straten open?Het gasnetwerk in Stad aan ’t Haringvliet is grotendeels al geschikt voor waterstoftransport. Het netwerk hoeft dus niet vervangen te worden. Wel zijn op bepaalde plekken aanpassingen nodig. Bij de uitvoering van die aanpassingen streven we natuurlijk naar minimale overlast …

Lees meerWordt het gasnetwerk straks vervangen in Stad? Zo ja, hoe lang liggen dan de straten open?

Is er ook waterstof als het niet waait of de zon niet schijnt?

We produceren waterstof bij voorkeur direct uit wind- of zonne-energie. De productie is gekoppeld aan het elektriciteitsnet dus als de zon niet schijnt en de wind niet waait, komt waterstof uit de voorraad. Indien deze voorraad ook leeg raakt zal er waterstof van elders worden aangevoerd.

Is er altijd voldoende waterstof?

Ja, we zorgen dat er altijd voldoende waterstof beschikbaar is. In Stad kunnen we ruim voldoende waterstof produceren om aan de vraag te voldoen. Met ministeries en toezichthouders maken we dit onderzoek officieel. De manier waarop dit voor Stad is uitgewerkt, wordt inmiddels ook op andere plaatsen in Nederland gebruikt.