Welke andere warmtebronnen dan waterstof zijn geschikt voor welk type woning?

Het type woning is vaak niet bepalend voor de keuze in alternatieve warmtebron. De aanwezigheid en de kwaliteit van de isolatie en ventilatie zijn vaak de belangrijkste criteria en iedere woning is verschillend. Maak daarom een afspraak met het energieloket om samen met hen uw woning beter te leren kennen. Hieruit volgt ook een beeld …

Lees meerWelke andere warmtebronnen dan waterstof zijn geschikt voor welk type woning?

Is waterstof beschikbaar voor alle type woningen en bouwjaren?

Waterstof is voor alle woningen binnen het grensgebied van Stad beschikbaar. Er is een adressenlijst en een kaart van Stad aan ’t Haringvliet beschikbaar welke woningen dit precies zijn. De grens komt bijna overeen met de grens tussen binnen- en buiten de bebouwde kom.

Moet het gasnetwerk worden vervangen in Stad? Hoe lang ligt de straat open?

Het gasnetwerk in Stad is grotendeels geschikt voor waterstoftransport. Daar waar aanpassingen noodzakelijk zijn, zullen die worden uitgevoerd. Uiteraard streven we naar minimale overlast.We zullen Stad aan ’t Haringvliet in stappen overzetten. In die periode zorgen we dat de planning duidelijk is zodat u weet hoe lang en waar de straat open is. Daarnaast is …

Lees meerMoet het gasnetwerk worden vervangen in Stad? Hoe lang ligt de straat open?

Is er altijd voldoende waterstof?

Er zal altijd voldoende waterstof beschikbaar zijn. Dat wordt gegarandeerd door beschikbaarheid van extra productiecapaciteit. Bij uitval van productie wordt waterstof van elders aangevoerd.

Hoe borgen we dat er in die 15 jaar ketels beschikbaar zijn voor Stad?

De partij die onderhoud, service en klachten doet heeft standaard een aantal ketels op voorraad. Bij de start van het project zal er een verplichting zijn om meer ketels te leveren dan nodig zodat we in ieder geval een voorraad hebben. Daarbij maken we afspraken met producenten over de leveringsplicht rondom deze ketels.