Geeft het project de mogelijkheid voor inwoners om op elk moment te kunnen kiezen om te stoppen met de afname van waterstof en zelf een andere oplossing te laten installeren? Hiervoor is dan geen vergoeding vanuit het project beschikbaar.

Ja. Er is inderdaad één keer een vergoeding beschikbaar. Stel dat je bij de overstap naar groene waterstof een nieuwe cv-ketel hebt gehad en vervolgens besluit je na een bepaalde periode toch een warmtepomp te willen dan is hier geen vergoeding meer voor beschikbaar. Uiteraard wel bij de collectieve overstap.

Welke alternatieve warmtebronnen zijn geschikt voor welk type woning?

Het woningtype maakt weinig uit in de keuze voor een alternatieve warmtebron. Isolatie en ventilatie zijn veel belangrijker. Is een woning goed geïsoleerd? Is er ventilatie aanwezig? Bovendien is elke woning anders. Om te weten welke duurzame warmtebron past, kunt u een afspraak maken met het energieloket.

Is waterstof beschikbaar voor alle type woningen en bouwjaren?

Ja, voor alle woningen binnen het grensgebied van Stad. Deze grens valt nagenoeg samen met de bebouwde kom het dorp. Iedereen die binnen en buiten het grensgebied van Stad aan ’t Haringvliet valt, heeft hierover een brief ontvangen. Als u hierover nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via stadaardgasvrij@gmail.com.

Hoe verhouden de kosten voor de inwoner zich voor de verschillende scenario’s?

Wij hebben een rekenmodel gemaakt waarin we per woningtype en bouwjaarperiode de gemiddelde kosten voor de vier scenario’s laten zien. De scenarios’s zijn: blijven op aardgas, overstappen op waterstof cv-ketels, overstappen op warmtepomp i.c.m. waterstof cv-ketel of overstappen op warmtepomp. Indien uw situatie veel afwijkt van de voorbeeldberekening kunnen we het voor uw situatie opnieuw …

Lees meerHoe verhouden de kosten voor de inwoner zich voor de verschillende scenario’s?