Geeft het project de mogelijkheid voor inwoners om op elk moment te kunnen kiezen om te stoppen met de afname van waterstof en zelf een andere oplossing te laten installeren? Hiervoor is dan geen vergoeding vanuit het project beschikbaar.

Ja. Er is inderdaad één keer een vergoeding beschikbaar. Stel dat je bij de overstap naar groene waterstof een nieuwe cv-ketel hebt gehad en vervolgens besluit je na een bepaalde periode toch een warmtepomp te willen dan is hier geen vergoeding meer voor beschikbaar. Uiteraard wel bij de collectieve overstap.

Welke andere warmtebronnen dan waterstof zijn geschikt voor welk type woning?

Het type woning is vaak niet bepalend voor de keuze in alternatieve warmtebron. De aanwezigheid en de kwaliteit van de isolatie en ventilatie zijn vaak de belangrijkste criteria en iedere woning is verschillend. Maak daarom een afspraak met het energieloket om samen met hen uw woning beter te leren kennen. Hieruit volgt ook een beeld …

Lees meerWelke andere warmtebronnen dan waterstof zijn geschikt voor welk type woning?

Is waterstof beschikbaar voor alle type woningen en bouwjaren?

Waterstof is voor alle woningen binnen het grensgebied van Stad beschikbaar. Er is een adressenlijst en een kaart van Stad aan ’t Haringvliet beschikbaar welke woningen dit precies zijn. De grens komt bijna overeen met de grens tussen binnen- en buiten de bebouwde kom.

Hoe verhouden de kosten voor de inwoner zich voor de verschillende scenario’s?

Wij hebben een rekenmodel gemaakt waarin we per woningtype en bouwjaarperiode de gemiddelde kosten voor de vier scenario’s laten zien. De scenarios’s zijn: blijven op aardgas, overstappen op waterstof cv-ketels, overstappen op warmtepomp i.c.m. waterstof cv-ketel of overstappen op warmtepomp. Indien uw situatie veel afwijkt van de voorbeeldberekening kunnen we het voor uw situatie opnieuw …

Lees meerHoe verhouden de kosten voor de inwoner zich voor de verschillende scenario’s?