Welke rekening krijgen de mensen op de mat?

Voordat we ingaan op de rekening, staan we stil bij de overstap. De overstap verzorgen we met een basispakket, vanuit het project. Wij betalen en plaatsen de nieuwe gasmeter en waterstof cv-ketel. Verder ondersteunen wij bij de vervanging van het kooktoestel. Hiervoor zijn subsidies beschikbaar zijn. U kunt dit vinden in de bijlage Betaalbaar van Stad Aardgasvrij. Deze is huis-aan-huis verspreid.

Gezien de ontwikkelingen van de gasprijs weten we nu nog niet precies wat aardgas kost rond het moment van de overstap in 2025. Om de belofte Betaalbaar concreet te maken zijn er twee opties. U kunt om de drie jaar
wisselen tussen deze twee opties:

  • Vast: U krijgt voor 90 eurocent (inclusief belastingen en btw) dezelfde hoeveelheid warmte die u nu van 1 m3 aardgas krijgt. U heeft meer waterstof nodig dan aardgas. Hier is ook rekening mee gehouden in de genoemde 90 eurocent. U kunt voor 15 jaar rekenen op deze waterstofprijs.
  • Variabel: De prijs voor waterstof blijft variabel. De hoogte van de waterstofprijs is 5% lager dan de variabele gasprijs van dat moment. U heeft meer waterstof nodig dan aardgas. Hier houden we rekening mee.

Om deze belofte waar te maken zijn subsidies nodig. Als er onvoldoende subsidie beschikbaar is kunnen we de belofte niet waarmaken en gaat het project niet door.

Vind je dit antwoord nuttig?
0
0

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.