Bijzondere schouwen

Bij meer dan 70% van de woningen in Stad aan ’t Haringvliet is inmiddels een schouw uitgevoerd. Het team bestaat uit 6 mensen. Deze schouwers doen er alles aan om iedere inwoner een aanbod op maat te geven. Dit gaat zorgvuldig en kost tijd want iedere situatie is anders. Soms komen zij wel hele bijzondere situaties in de woningen tegen.

 

Verwarmen met gevelkachel of geiser

Sommige woningen in Stad worden bijvoorbeeld nog verwarmd met een gevelkachel in plaats van  centrale verwarming. Bijzonder want de meeste huizen hebben tegenwoordig wel een cv. De schouwer maakt dan samen met de installateur een speciaal plan om een cv te installeren en het aanleggen van radiatoren. Ook wordt af en toe nog gebruik gemaakt van een geiser voor warm water. In deze situatie wordt door de installateur een warmwaterleiding  aangelegd of een elektrische boiler geïnstalleerd. Dit alles natuurlijk in overleg met de bewoner. Alles wordt voor de bewoner vastgelegd in een schouwrapport. De aanpassingen zelf worden pas uitgevoerd als het project doorgaat.

Apparaten als sierhaarden op gas

Regelmatig komt het voor dat bewoners een mooie gasgestookte sierhaard hebben en hier beslist niet vanaf willen. Gelukkig is het mogelijk om de sierhaard om te bouwen naar een elektrische haard. Hiervoor is na een positieve uitslag van de draagvlakmeting subsidie beschikbaar.


Vraag een schouw aan

Ook benieuwd naar welke aanpassingen in uw woning nodig zijn voor een eventuele overstap van gas naar groene waterstof? Vraag dan hier een schouw aan. U kunt ook contact opnemen met omgevingsmanager Bobby Groenewoud via telefoon 06 – 154 86 478 of e-mail stadaardgasvrij@gmail.com. Daarna neemt één van de schouwers contact op om een afspraak te maken voor een schouw.

Ander nieuws

Terugblik informatieavonden Stad Aardgasvrij in het Trefpunt en online

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij Maandag 29 april en maandag 6 mei gingen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet in gesprek over de voortgang van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavonden in het Trefpunt en online. Waarom het spannend wordt voor het project werd uitgebreid toegelicht door de projectteamleden. Voor de

Lees verder »

Ontwikkelingen belofte Betaalbaar

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij De overstap naar waterstof moet voor u als inwoner van Stad aan ’t Haringvliet betaalbaar zijn. Dit is één van de acht beloften waar het project aan moet voldoen, waarna Stad collectief over kan stappen op groene waterstof of een individuele all electric oplossing. Om aan de

Lees verder »

ONLINE informatieavond maandag 6 mei

Komt maandag 29 april u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 6 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »

Informatieavond Stad Aardgasvrij 29 april in ’t Trefpunt

Op maandag 29 april van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.

Lees verder »

De betrouwbare levering van waterstof

In de overstap naar schone energie speelt waterstof een cruciale rol om ons minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen. De hoogste prioriteit voor Stad Aardgasvrij is de leveringszekerheid van waterstof. Maar hoe zorgen we ervoor dat er altijd voldoende is? En hoe werkt de levering onder verschillende weersomstandigheden? Productie en opslag Om te garanderen

Lees verder »

Stad Aardgasvrij deelt ervaringen op netwerkdag NPLW

Op 21 maart organiseerde het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) in Utrecht een netwerkdag met de koplopergemeenten aardgasvrije wijken. Het inwonersinitiatief Stad Aardgasvrij verzorgde op deze dag een interactieve kennissessie waarbij de opgedane ervaringen en lessen werden gedeeld. In juni 2023 stemden 77,6% van de inwoners met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet voor

Lees verder »