Stad Aardgasvrij tussentijdse opkomst draagvlakmeting: 10,3% – week 23

Bijzondere schouwen

Bij meer dan 70% van de woningen in Stad aan ’t Haringvliet is inmiddels een schouw uitgevoerd. Het team bestaat uit 6 mensen. Deze schouwers doen er alles aan om iedere inwoner een aanbod op maat te geven. Dit gaat zorgvuldig en kost tijd want iedere situatie is anders. Soms komen zij wel hele bijzondere situaties in de woningen tegen.

 

Verwarmen met gevelkachel of geiser

Sommige woningen in Stad worden bijvoorbeeld nog verwarmd met een gevelkachel in plaats van  centrale verwarming. Bijzonder want de meeste huizen hebben tegenwoordig wel een cv. De schouwer maakt dan samen met de installateur een speciaal plan om een cv te installeren en het aanleggen van radiatoren. Ook wordt af en toe nog gebruik gemaakt van een geiser voor warm water. In deze situatie wordt door de installateur een warmwaterleiding  aangelegd of een elektrische boiler geïnstalleerd. Dit alles natuurlijk in overleg met de bewoner. Alles wordt voor de bewoner vastgelegd in een schouwrapport. De aanpassingen zelf worden pas uitgevoerd als het project doorgaat.

Apparaten als sierhaarden op gas

Regelmatig komt het voor dat bewoners een mooie gasgestookte sierhaard hebben en hier beslist niet vanaf willen. Gelukkig is het mogelijk om de sierhaard om te bouwen naar een elektrische haard. Hiervoor is na een positieve uitslag van de draagvlakmeting subsidie beschikbaar.


Vraag een schouw aan

Ook benieuwd naar welke aanpassingen in uw woning nodig zijn voor een eventuele overstap van gas naar groene waterstof? Vraag dan hier een schouw aan. U kunt ook contact opnemen met omgevingsmanager Bobby Groenewoud via telefoon 06 – 154 86 478 of e-mail stadaardgasvrij@gmail.com. Daarna neemt één van de schouwers contact op om een afspraak te maken voor een schouw.

Ander nieuws

Bekijk Stad Aardgasvrij NIEUWS editie mei online

Eind mei is de derde editie van Stad Aardgasvrij NIEUWS op de deurmat van alle Stadtenaren gevallen.
 Met deze nieuwskrant worden inwoners op de hoogte gebracht van het laatste nieuws over het project en uitgebreide informatie over de draagvlakmeting. 
Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in de online editie.

Lees verder »

Eerste stemdag Stad Aardgasvrij: 10,3% opkomst

Op zaterdag 3 juni om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Lees verder »

Inwoners organiseren Open Dag Stad Aardgasvrij op 10 juni

Zaterdag 10 juni organiseert de groep inwoners die ooit het idee is gestart, speciaal voor hun mede-inwoners een Open Dag Stad Aardgasvrij in ’t Trefpunt aan de Oranjelaan 14 in Stad aan ’t Haringvliet.   Op de informatiemarkt kan iedereen van 12.00 tot 17.00 uur in gesprek met de projectpartners zoals energieleverancier Essent, netbeheerder Stedin,

Lees verder »

Waardevol bezoek waterstofproject Lochem

Hoe is de overstap van aardgas naar waterstof gegaan? Was er veel overlast? Hoe bevalt het koken op inductie? Is het warm in huis? Dit zijn maar enkele van de vele vragen die de inwoners uit Stad stelden aan de inwoners uit Lochem, van wie hun woning vanaf december verwarmd wordt met waterstof. Twee eigenaren

Lees verder »

Oost West Wonen roept huurders op te gaan stemmen in juni!

Niet alleen woningeigenaren en ondernemers stemmen in juni mee over Stad Aardgasvrij. Ook huurders van Oost West Wonen beslissen mee over het wel of niet aardgasvrij worden van hun dorp Stad aan ’t Haringvliet door over te stappen van aardgas naar groene waterstof. In deze video roept directeur Marleen van der Kamp alle huurders op

Lees verder »

Draagvlakmeting uitgebreid toegelicht tijdens informatieavond 15 mei

Maandag 15 mei werden de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavond in ’t Trefpunt. Omdat de draagvlakmeting steeds dichterbij komt, werd hier uitgebreid aandacht aan besteed. Inwoners stelden vragen en gaven hun mening. Ook gingen ze na afloop in

Lees verder »

Agenda

Archief