Online informatieavond Stad Aardgasvrij

Regelmatig worden fysieke informatieavonden georganiseerd over Stad Aardgasvrij. Niet iedereen kan hierbij aanwezig zijn. Daarom werd maandag 27 maart een extra online informatieavond georganiseerd. Het programma was een herhaling van de vorige fysieke informatieavond, met onderwerpen als de draagvlakmeting, het schouwen en contact met de inwoners. Ook konden inwoners hun mening geven en vragen stellen die beantwoord werden door het projectteam.

Online informatieavond Stad Aardgasvrij

Draagvlakmeting

Een belangrijke mijlpaal voor het project Stad Aardgasvrij is de draagvlakmeting. Van 3 tot en met 30 juni kunnen de inwoners van Stad hun stem uitbrengen. Stemt 70% voor een aardgasvrij Stad en is aan alle beloften voldaan, dan gaat het project door. Stadtenaren kunnen dan kiezen voor collectief verwarmen met waterstof of een eigen elektrische oplossing. Tijdens deze avond werd benadrukt dat als inwoners niet gaan stemmen, dit automatisch een nee-stem is. 

Omgevingsmanager Bobby Groenewoud heeft regelmatig contact met de inwoners. Hij deelt informatie over het project en beantwoord vragen, zodat inwoners een juiste keuze kunnen maken in juni tijdens de draagvlakmeting. In mei ontvangen alle inwoners de stempas en een boekje met uitleg over de draagvlakmeting en de beloften.

 


Schouwen

Bij meer dan 70% van de woningen in Stad is inmiddels een schouw uitgevoerd. En er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Sander Hartwig, schouwcoördinator, beantwoordde vragen over subsidies en gaf aan dat het schouwproces mooi op schema ligt. Eind april hoopt hij dat alle schouwrapporten naar aanleiding van een uitgevoerde schouw gereed zijn. Het samenstellen van de schouwrapporten heeft iets vertraging opgelopen. De reden hiervan is dat de schouwers bijzondere situaties zijn tegengekomen waarbij advies van de installateurs nodig was.

Online of fysiek

Voor het eerst werd een online informatieavond Stad Aardgasvrij gehouden speciaal voor de inwoners die de informatieavonden in ’t Trefpunt niet konden bijwonen. Op de vraag of de fysieke of de online informatieavond de voorkeur had, werd geantwoord dat beide avonden voorzien in een behoefte. Om die reden wordt in het vervolg een fysieke informatieavond kort daarna online herhaald. Zo hoeven inwoners van Stad geen informatie te missen en hebben ze de keuze welke avond het beste uitkomt.

Meer informatie over Stad Aardgasvrij? 

Volg ons via Facebook, Instagram en Youtube of kom langs in het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ’t Haringvliet (maak wel eerst even een afspraak).  

 

Ander nieuws

ONLINE informatieavond maandag 18 maart

Komt maandag 4 maart u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 18 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »

Uitnodiging informatieavonden 4 maart en 18 maart

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.
   Online informatieavond 18 maart Komt maandag

Lees verder »

We werken aan de beloften Betaalbaar en Het mag

Het projectteam werkt hard om de acht beloften van Stad Aardgasvrij waar te maken. Met name Betaalbaar en Het mag krijgen op dit moment veel aandacht. Om u als inwoner zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de stand van zaken werken we met stoplichten. Een belofte staat op groen als deze uitgewerkt

Lees verder »

Informatieavond Stad Aardgasvrij 4 maart in ’t Trefpunt

Op maandag 4 maart van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt. Aanmelden (niet verplicht) kan door een mail te sturen naar stadaardgasvrij@gmail.com. Neem uw telefoon mee om deel te nemen aan het interactieve onderdeel tijdens de informatieavond.

Lees verder »

Gemeenteraad stemt in met uitslag draagvlakmeting

Donderdagavond 14 december stemde de gemeenteraad Goeree-Overflakkee in met de uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij. Met dit besluit is de draagvlakmeting nu helemaal afgerond. Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau op 23 oktober werden een aantal bezwaren ingediend door inwoners uit Stad. Deze bezwaren werden samen met het proces-verbaal waarin de uitslag

Lees verder »

Vervangen cv-ketel

Als alle beloften waargemaakt kunnen worden, gaat het project door. Dit betekent dat het aardgasnetwerk wordt gebruikt voor het leveren van waterstof bij alle woningen in Stad. Om de woning te verwarmen is dan een nieuwe waterstof cv-ketel nodig. Als de overstap doorgaat, wordt u tijdig op de hoogte gebracht van het vervangen van uw

Lees verder »