Online informatieavond Stad Aardgasvrij

Regelmatig worden fysieke informatieavonden georganiseerd over Stad Aardgasvrij. Niet iedereen kan hierbij aanwezig zijn. Daarom werd maandag 27 maart een extra online informatieavond georganiseerd. Het programma was een herhaling van de vorige fysieke informatieavond, met onderwerpen als de draagvlakmeting, het schouwen en contact met de inwoners. Ook konden inwoners hun mening geven en vragen stellen die beantwoord werden door het projectteam.

Online informatieavond Stad Aardgasvrij

Draagvlakmeting

Een belangrijke mijlpaal voor het project Stad Aardgasvrij is de draagvlakmeting. Van 3 tot en met 30 juni kunnen de inwoners van Stad hun stem uitbrengen. Stemt 70% voor een aardgasvrij Stad en is aan alle beloften voldaan, dan gaat het project door. Stadtenaren kunnen dan kiezen voor collectief verwarmen met waterstof of een eigen elektrische oplossing. Tijdens deze avond werd benadrukt dat als inwoners niet gaan stemmen, dit automatisch een nee-stem is. 

Omgevingsmanager Bobby Groenewoud heeft regelmatig contact met de inwoners. Hij deelt informatie over het project en beantwoord vragen, zodat inwoners een juiste keuze kunnen maken in juni tijdens de draagvlakmeting. In mei ontvangen alle inwoners de stempas en een boekje met uitleg over de draagvlakmeting en de beloften.

 


Schouwen

Bij meer dan 70% van de woningen in Stad is inmiddels een schouw uitgevoerd. En er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Sander Hartwig, schouwcoördinator, beantwoordde vragen over subsidies en gaf aan dat het schouwproces mooi op schema ligt. Eind april hoopt hij dat alle schouwrapporten naar aanleiding van een uitgevoerde schouw gereed zijn. Het samenstellen van de schouwrapporten heeft iets vertraging opgelopen. De reden hiervan is dat de schouwers bijzondere situaties zijn tegengekomen waarbij advies van de installateurs nodig was.

Online of fysiek

Voor het eerst werd een online informatieavond Stad Aardgasvrij gehouden speciaal voor de inwoners die de informatieavonden in ’t Trefpunt niet konden bijwonen. Op de vraag of de fysieke of de online informatieavond de voorkeur had, werd geantwoord dat beide avonden voorzien in een behoefte. Om die reden wordt in het vervolg een fysieke informatieavond kort daarna online herhaald. Zo hoeven inwoners van Stad geen informatie te missen en hebben ze de keuze welke avond het beste uitkomt.

Meer informatie over Stad Aardgasvrij? 

Volg ons via Facebook, Instagram en Youtube of kom langs in het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ’t Haringvliet (maak wel eerst even een afspraak).  

 

Ander nieuws

Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij niet meer op afspraak te bezoeken

Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat in Stad aan ’t Haringvliet is vanaf juli weer beschikbaar voor verhuur. De afgelopen 2 jaar konden inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hier terecht met vragen over het project Stad Aardgasvrij. Twee maanden lang werd het huis daadwerkelijk verwarmd met waterstof. Daarna was het een

Lees verder »

Stad Aardgasvrij wil stap zetten in energietransitie

Het grootste waterstofproject van Nederland wil de volgende stap zetten in de energietransitie. Wordt de hele dorpskern van Stad aan ’t Haringvliet binnen enkele jaren aardgasvrij? Deze vraag houdt het projectteam en de Stadtenaren al enige tijd bezig. Onder de inwoners is er voldoende draagvlak om de daadwerkelijke overstap naar groene waterstof of een eigen

Lees verder »

Een kijkje in de keuken bij WaterstofWijk Wagenborgen

Naast Stad Aardgasvrij zijn er meer proefprojecten in Nederland met waterstof in de gebouwde omgeving. Eén van deze projecten is WaterstofWijk Wagenborgen waarbij Essent, net zoals bij Stad, ook projectpartner is. Hier zijn bestaande woningen aangesloten op een waterstofnetwerk. In dit artikel gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee demonstratieprojecten.

Lees verder »

Terugblik informatieavonden Stad Aardgasvrij in het Trefpunt en online

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij Maandag 29 april en maandag 6 mei gingen inwoners van Stad aan ’t Haringvliet in gesprek over de voortgang van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavonden in het Trefpunt en online. Waarom het spannend wordt voor het project werd uitgebreid toegelicht door de projectteamleden. Voor de

Lees verder »

Ontwikkelingen belofte Betaalbaar

Het wordt spannend voor het project Stad Aardgasvrij De overstap naar waterstof moet voor u als inwoner van Stad aan ’t Haringvliet betaalbaar zijn. Dit is één van de acht beloften waar het project aan moet voldoen, waarna Stad collectief over kan stappen op groene waterstof of een individuele all electric oplossing. Om aan de

Lees verder »

ONLINE informatieavond maandag 6 mei

Komt maandag 29 april u niet uit? Dan kunt u ook deelnemen aan de online informatieavond op maandag 6 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor is het wel nodig om u aan te melden. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink.

Lees verder »