Stad Aardgasvrij tussentijdse opkomst draagvlakmeting: 10,3% – week 23

Online informatieavond Stad Aardgasvrij

Regelmatig worden fysieke informatieavonden georganiseerd over Stad Aardgasvrij. Niet iedereen kan hierbij aanwezig zijn. Daarom werd maandag 27 maart een extra online informatieavond georganiseerd. Het programma was een herhaling van de vorige fysieke informatieavond, met onderwerpen als de draagvlakmeting, het schouwen en contact met de inwoners. Ook konden inwoners hun mening geven en vragen stellen die beantwoord werden door het projectteam.

Online informatieavond Stad Aardgasvrij

Draagvlakmeting

Een belangrijke mijlpaal voor het project Stad Aardgasvrij is de draagvlakmeting. Van 3 tot en met 30 juni kunnen de inwoners van Stad hun stem uitbrengen. Stemt 70% voor een aardgasvrij Stad en is aan alle beloften voldaan, dan gaat het project door. Stadtenaren kunnen dan kiezen voor collectief verwarmen met waterstof of een eigen elektrische oplossing. Tijdens deze avond werd benadrukt dat als inwoners niet gaan stemmen, dit automatisch een nee-stem is. 

Omgevingsmanager Bobby Groenewoud heeft regelmatig contact met de inwoners. Hij deelt informatie over het project en beantwoord vragen, zodat inwoners een juiste keuze kunnen maken in juni tijdens de draagvlakmeting. In mei ontvangen alle inwoners de stempas en een boekje met uitleg over de draagvlakmeting en de beloften.

 


Schouwen

Bij meer dan 70% van de woningen in Stad is inmiddels een schouw uitgevoerd. En er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Sander Hartwig, schouwcoördinator, beantwoordde vragen over subsidies en gaf aan dat het schouwproces mooi op schema ligt. Eind april hoopt hij dat alle schouwrapporten naar aanleiding van een uitgevoerde schouw gereed zijn. Het samenstellen van de schouwrapporten heeft iets vertraging opgelopen. De reden hiervan is dat de schouwers bijzondere situaties zijn tegengekomen waarbij advies van de installateurs nodig was.

Online of fysiek

Voor het eerst werd een online informatieavond Stad Aardgasvrij gehouden speciaal voor de inwoners die de informatieavonden in ’t Trefpunt niet konden bijwonen. Op de vraag of de fysieke of de online informatieavond de voorkeur had, werd geantwoord dat beide avonden voorzien in een behoefte. Om die reden wordt in het vervolg een fysieke informatieavond kort daarna online herhaald. Zo hoeven inwoners van Stad geen informatie te missen en hebben ze de keuze welke avond het beste uitkomt.

Meer informatie over Stad Aardgasvrij? 

Volg ons via Facebook, Instagram en Youtube of kom langs in het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ’t Haringvliet (maak wel eerst even een afspraak).  

 

Ander nieuws

Bekijk Stad Aardgasvrij NIEUWS editie mei online

Eind mei is de derde editie van Stad Aardgasvrij NIEUWS op de deurmat van alle Stadtenaren gevallen.
 Met deze nieuwskrant worden inwoners op de hoogte gebracht van het laatste nieuws over het project en uitgebreide informatie over de draagvlakmeting. 
Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in de online editie.

Lees verder »

Eerste stemdag Stad Aardgasvrij: 10,3% opkomst

Op zaterdag 3 juni om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Lees verder »

Inwoners organiseren Open Dag Stad Aardgasvrij op 10 juni

Zaterdag 10 juni organiseert de groep inwoners die ooit het idee is gestart, speciaal voor hun mede-inwoners een Open Dag Stad Aardgasvrij in ’t Trefpunt aan de Oranjelaan 14 in Stad aan ’t Haringvliet.   Op de informatiemarkt kan iedereen van 12.00 tot 17.00 uur in gesprek met de projectpartners zoals energieleverancier Essent, netbeheerder Stedin,

Lees verder »

Waardevol bezoek waterstofproject Lochem

Hoe is de overstap van aardgas naar waterstof gegaan? Was er veel overlast? Hoe bevalt het koken op inductie? Is het warm in huis? Dit zijn maar enkele van de vele vragen die de inwoners uit Stad stelden aan de inwoners uit Lochem, van wie hun woning vanaf december verwarmd wordt met waterstof. Twee eigenaren

Lees verder »

Oost West Wonen roept huurders op te gaan stemmen in juni!

Niet alleen woningeigenaren en ondernemers stemmen in juni mee over Stad Aardgasvrij. Ook huurders van Oost West Wonen beslissen mee over het wel of niet aardgasvrij worden van hun dorp Stad aan ’t Haringvliet door over te stappen van aardgas naar groene waterstof. In deze video roept directeur Marleen van der Kamp alle huurders op

Lees verder »

Draagvlakmeting uitgebreid toegelicht tijdens informatieavond 15 mei

Maandag 15 mei werden de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van het project Stad Aardgasvrij tijdens de informatieavond in ’t Trefpunt. Omdat de draagvlakmeting steeds dichterbij komt, werd hier uitgebreid aandacht aan besteed. Inwoners stelden vragen en gaven hun mening. Ook gingen ze na afloop in

Lees verder »

Agenda

Archief