Welke kosten worden vergoed bij de keuze voor een eigen elektrische oplossing?

Wanneer u kiest voor een eigen elektrische oplossing, is er € 2.500,- subsidie vanuit het project beschikbaar voor de aanschaf van een verwarmingsapparaat, zoals een warmtepomp. U regelt alles rondom de overstap zelf. Omdat u dan ook aardgasvrij gaat koken, heeft u recht op de subsidie voor een nieuw elektrisch kooktoestel, de nodige aansluitingen en …

Lees meerWelke kosten worden vergoed bij de keuze voor een eigen elektrische oplossing?

Komt er subsidie voor het verduurzamen van woningen?

Er is vanuit het project alleen geld beschikbaar voor de overstap naar aardgasvrij koken (zoals een elektrische kookplaat) en wonen (elektrisch verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp). Dus niet voor verdere verduurzaming zoals isolatie en zonnepanelen.

Er is 3x zo veel waterstof nodig als gas om dezelfde warmte te behalen. Kost 3m3 groene waterstof hetzelfde als 1m3 gas?

Ja. Voor de kosten van waterstof gaan we uit van de hoeveelheid warmte die je ermee kunt maken. In de praktijk betekent dit dat u nooit meer betaalt dan een vergelijkbare aardgasprijs van € 0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW. Als de aardgasprijs onder de € 0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW daalt, …

Lees meerEr is 3x zo veel waterstof nodig als gas om dezelfde warmte te behalen. Kost 3m3 groene waterstof hetzelfde als 1m3 gas?