Hoe kom ik erachter welke andere opties van duurzaam verwarmen interessant voor mij zijn?

Iedereen krijgt een aanbod op maat door middel van een schouw. Tijdens de schouw wordt een rekentool gebruikt. Hier ziet u precies wat de gemiddelde kosten zijn voor verschillende manieren van duurzaam verwarmen. Hierin staan de keuzes: overstappen op een waterstof cv-ketel overstappen op een warmtepomp in combinatie met een waterstof cv-ketel overstappen op een …

Lees meerHoe kom ik erachter welke andere opties van duurzaam verwarmen interessant voor mij zijn?

Wat ga ik betalen voor waterstof?

De waterstofprijs staat vast voor 15 jaar. Er zijn er twee opties. U kunt om de drie jaar wisselen tussen deze twee opties: Vast: U krijgt voor 90 eurocent (inclusief belastingen en btw) dezelfde hoeveelheid warmte die u nu van 1m3 aardgas krijgt. U heeft meer waterstof nodig dan aardgas. Hier is ook rekening mee …

Lees meerWat ga ik betalen voor waterstof?

Gaat het project ervoor zorgen dat de kosten voor energiebelasting, vastrecht, levering, verbruik van waterstof, onderhoud, vervanging van apparaten die inwoners moeten betalen in de periode van 15 jaar vast staan en de hoogte van de bedragen bekend zijn voor de draagvlakmeting?

Voor de verbruikskosten van waterstof, levering en energiebelasting komt een vaste prijs vergelijkbaar met aardgas in 2025. De hoogte van het vastrecht worden landelijk bepaald door de Autoriteit Consumenten Bescherming. Hier hebben wij geen invloed op. Voor onderhoudskosten en vervanging is een indicatie te geven.

Gaat het project al de kosten voor de overstap naar elektrisch koken vergoeden, binnen af te spreken kaders van het project, en betreffen demontage en afvoer huidige kookplaat/kookfornuis, de aanschaf en montage van een nieuwe kookplaat of kookfornuis, maken elektrisch aansluiting in de keuken, de eventuele aanpassing in de meterkast en de aanpassing aan de netaansluiting? De eventuele maandelijkse extra kosten voor verzwaarde netaansluiting zijn voor de bewoner?

Nee niet alle kosten voor benodigde aanpassingen maar wel een deel. Het project stelde een maximum bedrag per aanpassing vast: Kosten voor aanschaf en montage van een nieuwe kookplaat en eventueel pannen: maximaal € 500,-.Kosten voor het maken van een elektrische aansluiting in de keuken: maximaal € 250,-. Kosten aanpassingen in de meterkast: maximaal € …

Lees meerGaat het project al de kosten voor de overstap naar elektrisch koken vergoeden, binnen af te spreken kaders van het project, en betreffen demontage en afvoer huidige kookplaat/kookfornuis, de aanschaf en montage van een nieuwe kookplaat of kookfornuis, maken elektrisch aansluiting in de keuken, de eventuele aanpassing in de meterkast en de aanpassing aan de netaansluiting? De eventuele maandelijkse extra kosten voor verzwaarde netaansluiting zijn voor de bewoner?

Gaat het project alle kosten die gemaakt moeten worden om over te stappen van aardgas naar waterstof aan bijvoorbeeld gasleiding, gasmeter, verwarmingsapparaat en afgiftesystemen vanuit het project betaald worden? Hierdoor hebben inwoners GEEN kosten aan de wijzigingen aan de installaties die nu dienen als hoofdverwarming en of gebruikt worden om warmwater te maken?

Ja, onder bepaalde voorwaarden. Bij het ontbreken van een cv-installatie (ketel en afgifte-systeem) vervangen we elke gashaard per ruimte door één radiator. Dit combineren we met een cv-ketel op een nader te bepalen plek in de woning. Bij meerdere gaskachels in de woning worden er meerdere radiatoren geplaatst.Indien een geiser in warm water voorziet zal …

Lees meerGaat het project alle kosten die gemaakt moeten worden om over te stappen van aardgas naar waterstof aan bijvoorbeeld gasleiding, gasmeter, verwarmingsapparaat en afgiftesystemen vanuit het project betaald worden? Hierdoor hebben inwoners GEEN kosten aan de wijzigingen aan de installaties die nu dienen als hoofdverwarming en of gebruikt worden om warmwater te maken?