Wie draait er op voor onderhouds- en reparatiekosten tijdens het verwarmen met groene waterstof?
De producent voor groene waterstof. Maar de energieleverancier van de inwoner is het aanspreekpunt.
De producent voor groene waterstof. Maar de energieleverancier van de inwoner is het aanspreekpunt.
Ja. Voor de kosten van waterstof gaan we uit van de hoeveelheid warmte die je ermee kunt maken. In de praktijk betekent dit dat u nooit meer betaalt dan een vergelijkbare aardgasprijs van € 0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW. Als de aardgasprijs onder de € 0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW daalt, …
Het uitgangspunt wat we voor ogen hebben is: waterstof als aardgas met bijbehorende consumentenbescherming. Dus dan is het niet anders dan nu.
Wij zorgen voor een proces waar problemen tijdig gesignaleerd en opgelost worden. Bij een onoplosbaar probleem zoek de gemeente naar een ander aardgas alternatief. Terug naar aardgas lijkt ons niet wenselijk aangezien we uiteindelijk toch uiterlijk in 2050 aardgasvrij moeten zijn.
Nee. We zorgen dat er een proces van te voren bekend is. Dit kan uiteindelijk resulteren in beëindiging of verlenging van verwarmen met waterstof. Dit is afhankelijk van de waterstof markt op dat moment.
Nee. Het project geeft deze garantie niet. De gemeente zal dan met de inwoners moeten bekijken wat een geschikt alternatief is. Dit is zoals het ook in andere kernen is gebeurd. Uiteindelijk moeten we nog steeds naar een aardgasvrije woonomgeving. Met of zonder waterstof.
Ja. Er is inderdaad één keer een vergoeding beschikbaar. Stel dat je bij de overstap naar groene waterstof een nieuwe cv-ketel hebt gehad en vervolgens besluit je na een bepaalde periode toch een warmtepomp te willen dan is hier geen vergoeding meer voor beschikbaar. Uiteraard wel bij de collectieve overstap.
We kunnen het uitstellen maar niet afstellen. Uiteindelijk moeten alle woningen in Nederland in 2050 aardgasvrij zijn.
Bij een onoplosbaar probleem zoekt de gemeente met de inwoners een ander aardgas alternatief. Terug naar aardgas lijkt ons niet wenselijk aangezien we uiteindelijk toch aardgasvrij moeten zijn. Uiterlijk in 2050. Door de PAW bijdrage zijn veel kosten bij deze overstap gedekt. Bij een volgende overstap zal er gezocht moeten worden naar middelen zoals dit …