Hoe zorgt het project dat er bij calamiteiten rond waterstof voor dat niemand ‘gevangen’ blijft in Stad vanwege een onverkoopbare woning?

Wij zorgen voor een proces waar problemen tijdig gesignaleerd en opgelost worden. Bij een onoplosbaar probleem zoeken wij (wie? kunnen we concreet zijn) een ander aardgas alternatief. Terug naar aardgas lijkt ons niet wenselijk aangezien we uiteindelijk toch aardgasvrij moeten zijn. Uiterlijk in 2050.Wij zorgen voor een proces waar problemen tijdig gesignaleerd en opgelost worden. …

Lees meerHoe zorgt het project dat er bij calamiteiten rond waterstof voor dat niemand ‘gevangen’ blijft in Stad vanwege een onverkoopbare woning?

Geeft het project de mogelijkheid voor inwoners om op elk moment te kunnen kiezen om te stoppen met de afname van waterstof en zelf een andere oplossing te laten installeren? Hiervoor is dan geen vergoeding vanuit het project beschikbaar.

Ja. Er is inderdaad één keer een vergoeding beschikbaar. Stel dat je bij de overstap naar groene waterstof een nieuwe cv-ketel hebt gehad. Vervolgens besluit je na een bepaalde periode toch een warmtepomp te willen. Dan is hier geen vergoeding meer voor beschikbaar. Uiteraard wel bij de collectieve overstap.

Wat doen we als het met waterstof niet helemaal goed gaat? Tijdens of na de transitie. En is dat allemaal gedekt? En door wie?

Bij een onoplosbaar probleem zoekt de gemeente met de inwoners een ander aardgas alternatief. Terug naar aardgas lijkt ons niet wenselijk aangezien we uiteindelijk toch aardgasvrij moeten zijn. Uiterlijk in 2050. Door de PAW bijdrage zijn veel kosten bij deze overstap gedekt. Bij een volgende overstap zal er gezocht moeten worden naar middelen zoals dit …

Lees meerWat doen we als het met waterstof niet helemaal goed gaat? Tijdens of na de transitie. En is dat allemaal gedekt? En door wie?