Nr. 38 van de duurzame 100 Trouw

Ook dit jaar presenteert Trouw weer de Duurzame 100. Een lijst van groene denkers en doeners. Net als in 2019 dit jaar geen wetenschappers, politici en mensen uit het bedrijfsleven in de lijst: het burgerinitiatief staat centraal!

Zelf iets groens doen, thuis of in de wijk. Dat typeert de tweede editie van de Duurzame 100 van burgerinitiatieven. Maar ook: de stem verheffen. Opvallend dit jaar is de hoge notering voor activisten. Mensen die politici en bedrijven aanspreken op hún verantwoordelijkheid, staan op topposities.

Op 19 mei 2020 heeft Stad Aardgasvrij zich aangemeld voor de Duurzame 100 van Trouw. Daarop hebben we te horen gekregen dat we een kans konden maken op een plek in de top 100. Op 6 juni hebben we onze aanmelding compleet gemaakt en daarna moest er gewacht worden tot 8 oktober. 

Vandaag hebben wij te horen gekregen dat we op nummer 38 zijn geëindigd. We zijn trots op dit resultaat en denken dat dit bijdraagt aan de bekendheid van ons project en ook de kans vergroot op bijdrage van de overheid en het bedrijfsleven. 

 

 

Ander nieuws

Agenda

Archief